Pogledajte zašto padaju glave srpskim huliganima!

'Otrovna si kao zmija, ubit ćemo te, kurvo Brankice', stihovi su zbog kojih su optužena šestorica Grobara. Šestorica navijača Partizana optužena su za prijetnje smrću vjerojatno najhrabrijoj i srpskim huliganima najomraženijoj novinarki Brankici Stanković. Incident se dogodio 16. prosinca prošle godina na utakmici Europske lige između beogradskog kluba i Šahtara.



Privedeni navijači su članovi navijačke grupe Alcatraz, a na utakmici su šutirali i probadali gumenu lutku s njezinim likom i skandirali 'Otrovna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija, kurvo Brankice', aludirajući na smaknuće novinara Slavka Ćuruvije, jednog od najvećih kritičara Miloševićevog režima i vlasnika Dnevnog telegrafa, koji je u travnju 1999. godine usred dana izrešetan pred ulazom u zgradu u kojoj je živio.

  • Brankica Stanković

Podsjetimo, Brankica Stanković je djelatnica B92 koja je 2004. na toj televiziji započela emisiju Insajder i u njoj otkrivala najveće srpske misterije podzemlja poput ubojstva bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, mutne poslove carinske mafije, šverc cigareta i tajno prebacivanje državnog novca na Cipar, kao i atentat na Vuka Draškovića.




Nogometnoj mafiji se zamjerila emisijama o Željku Ražnatoviću Arkanu i namještanju nogometnih utakmica u kojima je dokazala da su u mutne poslove bili umiješani mnogi ljudi iz političkog i obavještajnog vrha Srbije.

Tada je iz podzemlja dobila poziv za razgovor na kojem joj je poručeno da će biti likvidirana ako ne zašuti, no ipak je objavila kompromitirajuće materijale zbog čega su privedeni Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i mnogi drugi istaknuti nogometni djelatnici.



Navijačima je digla živce jer je u najnovijem serijalu emisije pod nazivom (Ne)moć države, inspiriranom grobarskim premlaćivanjem i ubojstvom navijača Toluousea Bricea Tatona sredinom rujna prošle godine, izjavama tužitelja, odvjetnika, sudaca i policije dokazala da su reketarenje, iznude, otmice, pljačke, droga i ubojstva zapravo redovna aktivnost, zbog čega ju od kraja prošle godine svakodnevno u redakciji čuvaju četvorica policajaca.

Net.hr