FOTO/VIDEO  Pogledajte zašto Balić Talijane podsjeća na Sliškovića i Pirla

andrija balić, Hajduk
Navijači i tradicija traže rezultate, trofeje, iskorak u Europi, no realnost je borba za svaku kunu i puko preživljavanje.

Samim tim, sve što vrijedi, po svaku se cijenu mora prodati kako bi se godina izgurala. Sušić, Caktaš, Milović, Kalinić i Balić su označeni kao igrači koji su u prodajnom izlogu i za vjerovati je da će trener Burić već ove zime ostati bez nekog od ključnih igrača, piše Index.hr.

Unatoč tome što iz Hajduka ne dolaze naznake da se smiješi transfer "splitskog Pirla", Andrije Balića, ako je vjerovati pisanju talijanskih medija, taj posao bih mogao biti okončan već ove zime.

Talijani su oduševljeni mladim veznjakom, a već ga uspoređuju s legendarnim Blažom Sliškovićem i Andreom Pirlom.

Lani se za Balića zanimala Valencia, koja je navodno prošlo ljeto nudila pet milijuna eura, pa i Juventus, koji je davao dva milijuna s opcijom da se zadrži na Poljudu do kraja sezone.

Ovih dana navodno stižu ponude iz Udine te Stuttgarta, no najzanimljiviji je interes West Hama.

Kad su prije dvije godine igrali na Poljudu prijateljsku utakmicu Hajduk i tadašnji Bilićev klub Bešiktaš (1:2), Balić je ušao u igru pred kraj susreta, a neposredno prije ulaska Bilić je zagrlio splitskog tinejdžera i obećao mu pečeno janje ako zabije gol. Za cijelu ovu priču nije nevažno ni da su Bilić i Balićev otac Ivan veliki prijatelji, no iz Hajduka nisu potvrdili zanimanje londonskog kluba.

Premda je ove sezone od 32 utakmice Balić igrao čak 26 susreta, poznato je da Balić, a posebno njegov otac nisu zadovoljni tretmanom koji veznjak ima u klubu. No, Balića ugovor s Hajdukom veže do ljeta 2018 i jasno je da će ga Hajduk pustiti tek ako dođe ponuda koja se ne odbija.