FOTO  Pogledajte sve pobjednike DFA lige u Mostaru

DFA liga

... za odlazak na onu završnu smotru koja će se održati u sarajevskoj Zetri 26. ožujka. Organizator i nositelj projekta DFA Mini lige je Dječija fudbalska asocijacija, a utakmice su se igrale širom Bosne i Hercegovine točnije u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Trebinju, Vitezu i Sokocu.

Nogomet je univerzalno sredstvo koje spaja djecu i mlade širom svijeta. Nogomet ne poznaje granice, ne poznaje rasu, ne poznaje religije, nogomet ima snagu da pomiri.

Projekat DFL Mini liga će omogućiti djeci širom Bosne i Hercegovine da se igraju, natječu, da se druže i upoznavaju, da shvate da imaju više sličnosti nego različitosti, da vole iste stvari što na kraju može doprinijeti osjećaju zajedništva i prijateljsta te pripadnosti što u budućnosti može biti put da i djeca iz cijele BiH imaju želju da nastupe za nogometnu/fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, što u konačnici može doprinijeti i uspjesima reprezentacije, stoji na službenoj stranici ove asocijacije čiji je partner i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

U Mostaru su nastupila djeca rođena 2009., 2008., 2007., 2006. i 2005. godine. Sve utakmice odigrane su u Arena Sport Centru čije su tribine gotovo uvijek bile odlično ispunjene. U Mostaru su sudjelovale ekipe iz Čapljine, Stoca, Čitluka, Međugorja, Posušja, Ljubuškog i Mostara.

Kod onih najmlađih rođenih 2009. godine najuspješnija je bila ekipa HŠK Zrinjski koja je ubilježila 10 pobjeda te je 2 utakmice odigrala neriješeno. Iz ove ekipe Zrinjskog najbolji igrač kod 2009. godišta proglašen je Josip Buhovac, a Zrinjski je imao i najboljeg vratar, a to je Luka Ćosić. Najbolji strijelac bio je iz ekipe UniSport Stolac Domagoj Matić. 

Poredak: 1. HŠK Zrinjski, 2. UniSport Stolac, 3. ŠN Limači Čapljina

Kod 2008. godišta također je trijumfirao HŠK Zrinjski. Mladi Plemići su u završnoj utakmici slavili protiv ŠN Sport Talent, a imali su i najboljeg igrača Filipa Miličevića. Najbolji strijelac kod ovog godišta bio je Danis Čuljak i ŠF Fortuna, dok je najbolji vratar bio iz ŠN Sport Talent Matej Marić.

Poredak: 1. HŠK Zrinjski, 2. ŠN Sport Talent, 3. ŠF Fortuna

U 2007. godišta mali Plemići su bili superiorni. Zabilježili su sve pobjede, a u finalu slavili protiv ŠN Sport Talent. Zrinjski je u ovom uzrastu dobio i najboljeg vratara Leona Kosu, kao i najboljeg igrača Davida Pavlovića. Na listi strijelaca kod ovog godišta najbolji je bio član NK Međugorje Mislav Ćutuk.

Poredak: 1. HŠK Zrinjski, 2. ŠN Sport Talent, 3. NK Međugorje

Kod 2006. godišta igrala se izuzetno zanimljiva završnica. Iako su mnogi mislili da će prvo mjesto osvojiti momčad HŠK Zrinjski Bijeli polufinalne i finalne utakmice su pripali momčadi HŠK Zrinjski Crveni koji su osvojili titulu prvaka kod ovog godišta. Zrinjski Crveni u završnici je slavio protiv ŠN Limači Čapljina. Za najboljeg vratara kod ovog godišta proglašen je član Zrinjskog Matej Bogdan, za najboljeg strijelaca Adrijan Perić iz HNK Brotnjo Čitluk, dok je za najboljeg igrača proglašen Anđelo Šutalo iz ŠN Limači Čapljina.

Poredak: 1. HŠK Zrinjski Crveni, 2. ŠN Limači Čapljina, 3. HŠK Zrinjski Bijeli

Mladi nogometaši Blagaja tijekom cijelog turnira odigrali su sjajno pa s toga ni ne čudi da su gotovo sve nagrade u ovom uzrastu pripale upravo Blagaju. Blagaj u finalu svladao U.Š.I. Stari Grad te osvojio prvo mjesto. Najbolji vratar također dolazi iz Blagaja, a to je Adnan Demić, dok je nagrada za najboljeg strijelca, ali i igrača stigla u ruke Dženana Puce također iz Blagaja.

Poredak: 1. FK Blagaj, 2. U.Š.I. Stari Grad, 3. NK Međugorje

Kao što smo već ranije pisali završni turnir je u sarajevskoj Zetri 26. ožujka, a na istom će se naći uz ovih još dvadeset ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine.

HERCEGOVINA.info