Pogledajte sudačku nadoknadu s dva jedanaesterca i tri crvena kartona

Braga je ovim slavljem i dalje zadržala šanse za naslov prvaka, budući da imaju tri boda manje od vodeće Benfice. Isto tako, Benfica ima utakmicu manje, no Braga je ovim uspjehom zadržala veliku prednost (osam bodova) u odnosu na trećeplasirani Porto, jer i drugo mjesto donosi ispunjenje velikog cilja - plasmana u kvalifikacije Lige prvaka iduće sezone.

Utakmica Brage i Vitorije je bila relativno mirna do 77. minute. U tom trenutku je rezultat bio 1:1 (domaćin je izjednačio iz kaznenog udarca), a Braga je pokušavala na sve načine doći do tri boda. I tada je krenulo...

Igrač gostiju Valdomiro je u 77. dobio crveni karton, a tri minute kasnije je domaćin dobio priliku da iz jedanaesterca povede. Albert Ze Meyong je zabio za 2:1 i onda je krenuo spektakl u sudačkoj nadoknadi.

Andrezinho je realizirao jedanaesterac za goste u 91. minuti i u tom trenutku izjednačio na 2:2. No, već u sljedećem napadu je sudac svirao novi jedanaestarac, ali za domaćina. Tada je nastala totalna zbrka na terenu i ogromno ogorčenje gostiju. U navlačenju suca i traženju pravde pocrvenila su čak tri igrača Vitorije iz Guimaraesa, pa su u svlačionicu otišli Andrezinho, Alves i Desmarets, a za domaćina je udarcem s bijele točke opet bio precizan Albert Ze Meyong i tako donio važna im tri boda.

Bila je ovo trinaesta Bragina utakmica na domaćem terenu i dvanaesta pobjeda (uz jedan remi protiv Navala).

totalsport