Pogledajte senzacionalni poraz Intera u 15 minuta!

inter, serie a, nogomet, talijanska liga

U prvom susretu 28. kola talijanskog nogometnog prvenstva Catania je na stadionu Angelo Massimino priredila veliko iznenađenje pobijedivši vodeći Inter sa 3:1.

Iako je aktualni talijanski prvak poveo golom Diega Milita u 54. minuti, domaćin je uspio preokrenuti rezultat postigavši tri gola u zadnjih 15 minuta utakmice.

Prvo je Gaston Maxi Lopez izjednačio u 75. minuti svojim prvijencem pred domaćim navijačima, a potom je Giuseppe Mascara devet minuta prije kraja utakmice doveo Cataniju u vodstvo iz jedanaesterca.

I to kakvim penalom! Mascara se zaletio i potom ne baš klasičnim Panenkom, ovoga puta čak i boljim, povaljao Interovog vratara Julija Cesara i zatresao mrežu.

Kazneni udarac je skrivio Sulley Muntari, koji je u svega dvije minute zaradio dva žuta kartona. Prvog zbog oštrog prekršaja, a drugog zbog igranja rukom. Pobjedu domaćina potvrdio je Jorge Martinez golom u 90. minuti.

Ovim porazom Inter se doveo u vrlo neugodnu situaciju jer bi Milan pobjedom u nedjelju protiv Chieva smanjio zaostatak na samo jedan bod, dok bi Roma pobjedom protiv Livorna došla na četiri boda minusa.

Trenutačno Inter vodi na ljestvici sa 59 bodova, Milan ima 55, Roma 52, a Palermo 46. Catanija je na 15. mjestu sa 31 bodom.
















Net.hr