Pogledajte Rakitićev drugi gol u samo tjedan dana!

Ivan Rakitić je igrao cijelu utakmicu u Frankfurtu, a zabio je treći zgoditak za Schalke u 80. minuti.




Prije njega su se u listu strijelaca za goste upisali Joel Matip (12) i Benedikt Hoewedes (15), dok je u 52. minuti zaostatak Eintrachta na 1:2 smanjio Alexander Meier. Pobjedu Rudara potvrdio je Kevin Kuranyi minutu prije kraja susreta.



Bayern nije uspio nastaviti svoj pobjednički niz protiv Köln. Momčad Zvonimira Solde čak je i vodila 1:0, a pogodak je poslije čak 1424 minute golgeterske suše postigao njemački reprezentativac i bivši član Bayerna – Lukas Podolski.

Bavarcima je jedan bod u 58. minuti donio Bastian Schweinsteiger na asistenciju Müllera. Ivica Olić je zamijenjen u 56. minuti, dok je Danijel Pranjić cijeli susret prosjedio na klupi.



Bayern je s bodom ostao na čelu Bundeslige s dva boda više od Schalkea, te tri od Bayera koji u nedjelju igra s Nürnbergom.

Hamburg je kod kuće porazio Herthu sa 1:0 pogotkom Marcella Jansena u 40. minuti i zadržao je četvrto mjesto na ljestvici. Hrvatski reprezentativac Mladen Perić igrao je do 64. minute igrao kada ga je zamijenio Nizozemac Ruud van Nistelrooy.

Werder i VfB Stuttgart su odigrali 2:2 nakon što su Švabe, zahvaljući strijelcima Pavelu Pogrebnjaku (15) te Samiju Khediri (43), imale čak dva gola prednosti. Sastavu iz Bremena jedan bod su donijeli Hugo Almeida u 75. minuti, te Torsten Frings iz jedanaetsreca šest minuta kasnije.

Wolfsburg je kod kuće porazio Bochum s 4:1, uz dva gola Edina Džeke, iako je njemački prvak na poluvremenu gubio 1:0. Paul Freier (28) je bio strijelac za goste, a za Vučju družinu su ostale golove zabili Obafemi Martins (75) i Jonathan Santana (90+1).



Net.hr