Počinje sezona turnira ! Prvi na redu je Makarska Kup 2018.g - međunarodni nogometni turnir !

HNK Zmaj Makarska, Makarska kup
U 10, 12, i 14 će u periodu od 19.- 22.04 odmjeriti snage na Gradskom sportskom centru Makarska, te na terenima u Tučepima i Baškoj vodi.

Prvi dio turnira je razigravanje po skupinama po principu svatko sa svakim, dok se od osmine finala pa sve do završnice igra po jedna utakmica.

Nagrade su osigurane za prvo,drugo, treće i četvrto plasirane ekipe turnira. Svakako treba napomenuti da su na dosadašnjim turnirima, osim iz Hrvatske,

nastupale ekipe iz više zemalja: Austrije, Češke, Slovenije, Švedske, Makedonije, Albanije, Srbije, Kosova, BiH i Crne Gore. (Hajduk, Dinamo, Rijeka,

Sarajevo, Željezničar, Zrinjski, Olimpija, Slavia ). Smještaj ekipa je osiguran u hotelima Makarska, te je ove godine još bogatiji van turnirski program.

Kako se najmlađi snalaze pred mikrofonom, moći će te poslušati putem interneta na www.radiomakarska.com , u emisiji TIME OUT koja ide uživo svakim

danom turnira (od 19.-22.04) sa početkom u 13.15h g., dok će se rezultati moći pratiti na službenoj stranici turnira www.sportmakarska.com . Tu je i sve prisutna Hrvatska

nogometna televizija - HNTV koja će i ovaj put imati svoj najavni kao i izvještajni prilog sa turnira, što dovoljno govori koliko su se Organizatori potrudili da turnir bude medijski praćen.

Upitali smo direktora Petra Talajića da nam ukratko predstavi turnir :

SM: Pero, ovo je 9.po redu međunarodni turnir u Vašoj organizaciji. Možete li nam se ukratko osvrnuti na prethodnih 8 i nadolazeći ?

Svaki turnir je za sebe, uvijek je potrebno iznova paziti da sve prođe u najboljem redu, očekivati neočekivano, brinuti o detaljima i paziti da svi kući odu zadovoljniji nego kada su dolazili. S dosadašnjih 8 možemo biti zadovoljni, a od devetog očekujemo nastavak kontinuiteta i još jednu lijepu stranicu u bogatoj povijesti našeg kluba.

SM: Poznati se po inovacijama koje uvodite na turnirima, pa nas zanima što sada skrivate u rukavu kada je u pitanju popratni sadržaj turnira?

Naše inovacije pokušavaju kopirati mnogi turniri i klubovi, sa manje i više uspjeha. Netko drugi bi se možda na to ljutio, a mi smo jako ponosni da smo neiscrpno vrelo ideja kako turnir učiniti jačim, boljim i zanimljivijim. I ove godine biti će vanturnirskih događanja, ali i u samom turniru na pragu smo realizacije jedne velike ideje koju ćemo za sada držati kao iznenađenje.

SM:Znamo da je za ovako veliku organizaciju potrebna dobra ekipa ali i financije. Kako stojite po tom pitanju?

Financije su uvijek pitanje svih pitanja, ali mislim da je ove godine uprava odradila prilično dobar posao i da je financijska konstrukcija zatvorena na vrlo kvalitetan način. Što se tiče ekipe koja će odraditi turnir, ne sumnjam da će to biti na dosadašnjoj razini.

SM:Svima zanimljivo - sudionici. Svake godine imate po "novu" destinaciju iz koje Vam dodje nogometna ekipa, a ove godine ?

I ove godine imamo nove destinacije. Po prvi put imamo klub iz Rumunjske iz grada Brašova, a nakon nekoliko godina stanke i Makedonija ima svog predstavnika na turniru (Škendija iz Tetova), ponosni smo i na proširenje suradnje sa klubovima iz Češke Republike, pa će tako nakon praške Slavije ove godine na turniru sudjelovati dva češka prvoligaša Sigma iz Olomouca i Banik iz Ostrave.

SM: Mjesto, vrijeme i sustav igranja te koje sve nagrade očekuju sudionike ?

Makarska, Tučepi i Baška Voda su naše standardne destinacije za odigravanje utakmica, turnir počinje već u četvrtak poslije podne. Igra se u skupinama od 4 do 5 ekipa u svakoj, a poslije toga na ispadanje do finala. Pehari i medalje za pobjedničke ekipe, a i dalje smo mišljenja da pojedinačne nagrade ne potiču momčadski duh, tako da ih nema ni ove godine.

SM: Za kraj možda poruka čitateljima, roditeljima, sudionicima?

Poruka je uvijek ista i jasna: dobro došli u Makarsku, zabavite se, provedite se, uživajte u dobrom nogometu i vidimo se!