Početkom naredne godine pred sudcem Štimac i Pašalić

Baka Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Igor Štimac, Hajduk, Blaž Slišković, Hajduk, Baka Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, NS BIH, Baka Slišković, NK Široki Brijeg, Premijer liga BiH, Blaž Slišković, medina, zinadin zidane, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Branko Grgić, Igor Štimac, Blaž Slišković, namještanje utakmica, Qingdao Jonoon, Blaž Slišković, Blaž Slišković, kina, HŠK Zrinjski, Hajduk, Krunoslav Lovrek, Blaž Slišković, NK Široki Brijeg, Blaž Slišković, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski, razvodi, ceca kitić, Blaž Slišković, Blaž Slišković, djed, Blaž Slišković, HNK Hajduk, Hajduk, Blaž Slišković, novi pazar, Blaž Slišković, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Sjeverna Koreja, Blaž Slišković, baka, Blaž Slišković, Split, Mostar, Hajduk, Blaž Slišković, blaž baka slišković, Stadion
Na sudu u Dračevcu od pozvanih svjedoka pristupili su Branko Grgić i Fredi Fiorentini, bivši predsjednik i bivši direktor Hajduka, dok se Igor Štimac, u to doba šef struke "bilih", nije mogao doći zbog neodgodivih poslova u Zagrebu. Bio je prisutan i nekadašnji as splitskog kluba, Blaž Slišković.

Svjedočili Grgić i Fiorentinij

Sudski postupak se pomakao s mrtve tačke svjedočenjem Grgića i Fiorentinija koji su kazali da nije bila dogovorena nikakva isplata novca na ime raskida ugovora, kojom bi Slišković bio obeštećen.

Iz Hajduka su ponovili da Slišković nije imao potrebnu licencu, da zbog toga ugovor nikad nije ni mogao biti ovjeren, prema tome, po slovu paragrafa, usko gledano, Slišković nikad ni nije bio trener Hajduka! To je definitivno apsurdno, ako se uzme u obzir da je popularni Baka predstavljen u medijima kao novi trener Hajduka.

Na iduće ročište 3. veljače, osim Štimca, pozvan je i Ahmed Pašalić, tada direktor reprezentativnih selekcija Nogometnog saveza BiH, čijom je zaslugom i dopuštenjem tadašnji izbornik BiH Slišković, postao ujedno i trener Hajduka u srpnju 2004. godine i odradio 19 prvenstvenih utakmica, dovevši "bile" s dna tablice na čelnu poziciju, piše ''Slobodna Dalmacija''.

Sve su to činjenice, a licenca i (ne)isplata (ne)dogovorenog je zaplet koji se nastavlja i na sudu mukotrpno dokazuje za i protiv.

Drugima pripala slava

Baka Slišković nije nimalo oduševljen što se mora povlačiti po sudu sa svojim bivšim klubom u kojem je proveo najljepše dane karijere, ali tvrdi da nema drugog rješenja kako bi konačno dobio svoj novac.

- Zaboljelo me je što su na prvom ročištu čelnici Hajduka tvrdili da ne postoji dokaz kako sam uopće bio trener - kaže Slišković.

- Kao da je teško otvoriti novine ili pregledati zapisnike utakmica iz tih vremena i utvrditi što je istina. Žalosno je da su me na koljenima molili da preuzmem Hajduk koji je bio u problemima, a kada sam ih doveo do prvog mjesta riješili su me se kako bi neko drugi pokupio slavu. Glavni razlog je što sam vodio ekipu po svome i insistirao na mlađim igračima i nisam pristajao gurati u igru neke starije igrače, kako je to nekom drugom odgovoralo.

Baka je razočaran, ali kaže da neće odustati i da je pravda na njegovoj strani.

- Tako mi i treba, kad sam im pomogao, a vratili su mi ne sa jednim, već sa dva noža u leđa! Emotivno sam vezan za Hajduk, pogotovo za navijače i zbog toga sam dugo otezao i nisam želio na sud. Međutim, kada sam vidio da me žele izigrati, nisam mogao preći preko toga i zato sam ih tužio, da mi plate ono što smo dogovorili i potpisali - kazao je Blaž Slišković.

E. Delić / san.ba