Počela "akcija Island"

Vatreni, igralište Hitrec - Kacijan, izbornik hrvatske reprezentacije, Island, Hrvatska, Reykjavik
Nakon okupljanja "vatreni" su odmah krenuli na trening na igralište Hitrec - Kacijan u Maksimiru što je novost, jer do sada nije običaj da reprezentativci treniraju već prvog dana okupljanja. Međutim, novi izbornik nema previše vremena za uigravanje pa se odmah krenulo.

Većina reprezentativaca je stigla u Zagreb, a kao što je uobičajeno dan nakon što su odigrali utakmice u svojim klubovima Modrić, Srna, Mandžukić, Eduardo, Jelavić, Badelj, Iličević, Lovren, Schildenfeld, Ćorluka, Kranjčar i Kovačić su imali lakši trening. Novinarima je bilo dozvoljeno snimanje prvih 15 minuta treninga nakon čega je stadion zatvoren za javnost.

Situacija s Ivicom Olićem još uvijek nije posve jasna, a sve će se znati nakon što napadač Wolfsburga u ponedjeljak obavi magnetsku rezonanciju lista. Problem je što se ozlijedio i branič Dnjipra Ivan Strinić, pa izbornik razmišlja o pozivanju novoga igrača.

"Posljednja tri tjedna dobro smo proučili i analizirali igru reprezentacije Islanda. Od mog imenovanja bavili smo se organizacijom i skautiranjem, a sada idemo u akciju," poručio je izbornik prisutnim novinarima.

Hrvatska će na put u Reykjavik krenuti već u srijedu kako bi se aklimatizirala na tamošnje vremenske uvjere, a utakmica je na rasporedu u petak. Uzvrat je četiri dana kasnije u Zagrebu.

Hina.hr