FOTO  Pobjeda Veleža na Grbavici

FK Velež, FK Željezničar
Nogometaši Željezničara poraženi su danas na Grbavici od Veleža s 0:2, u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Velež je tako priredio iznenađenje pobijedivši lidera na ljestvici, koji će nakon današnjeg "kiksa" prezimiti ipak na drugoj poziciji, iza gradskog rivala Sarajeva. Gosti su poveli u 22. minuti golom Fajića, a konačnih 0:2 postavio je Ćivić u 68. minuti. Veležu je ovo bila sedma pobjeda u sezoni.
 
Jesenji dio prvenstva na liderskoj poziciji završilo je Sarajevo, koje je danas remiziralo u gostima s posljednjeplasiranom Zvijezdom 09, odigravši 1:1. Domaći su poveli u 49. minuti golom Đelmića, a izjednačio je Ahmetović u 77. minuti s bijele točke. T
 
uzla City je svladala Široki Brijeg sa 1:0 i ostala u utrci za vodećim timovima na ljestvici, dok je pobjedu ostvario i Zrinjski svladavši Radnik iz Bijeljine s 1:0.
 
U derbiju začelja Mladost iz Doboj Kaknja pobijedila je Čelik sa 4:2 i preskočila zenički tim koji je ostao na pretposljednjoj poziciji. Polusezona će biti okončana u nedjelju kada se sastaju Borac i Sloboda.

FENA