'Plemići' pripreme nastavljaju u Neumu

Na istoj je opet nastupilo nekoliko nogometaša koji su došli na probu, no teško da će netko od njih ostati Pod Bijelim brijegom.


- Nekoliko igrača je pokazalo potencijal, a neki od njih su devetnaestogodišnjaci koji su zbog svojih godina jako zanimljivi. Ipak, trebamo donijeti najbolju odluku, prvo za klub, ali onda i za same igrače. Tim igračima je najvažnije igrati u kontinuitetu, a u Zrinjskom tu priliku na proljeće ne bi imali, izjavio je Musa, koji nije želio spominjati imena.


U tom društvu nisu Filip Arežina (Sloga) i Anel Salković (Čapljina) koje će Zrinjski najvjerojatnije zadržati, ali treba istaknuti da se radi o igračima koji još uvijek mogu igrati za juniore. - Arežina i Salković su igrači koji još uvijek mogu puno napredovati, a moći ćemo ih pratiti i kroz juniorske utakmice, dodao je Musa.


Prvi put u dresu Zrinjskog jučer su zaigrali Samir Duro, Pero Stojkić, Levan Kutalia i Toni Markić, a s obzirom da se radilo o trening utakmici, Musa nije želio posebno valorizirati učinak nijednog igrača.


- Dojam je pozitivan, tako da i dalje stojim kod konstatacije da smo u njima dobili igrače od kojih ćemo imati koristi u nastavku prvenstva. Ipak, činjenica je da nas čeka jako puno posla, a zbog toga i inzistiram na velikom broju kontrolnih utakmica, zaključio je Musa.

Gruzijac Levan Kutalia potvrdio je svoju vrijednost u dresu Slavije, tako da Slaven Musa od njega sigurno puno očekuje. Ipak, radi se o igraču koji je posljednju službenu utakmicu odigrao još u travnju prošle godine, nakon čega je bio bez angažmana zbog spora koji je vodio s klubom iz Istočnog Sarajeva.


- Takva stanka sigurno je ostavila traga na njemu, ali vjerujem da mu neće trebati puno da uđe u željenu formu, izjavio je Musa.

Osim Damira Džidića, koji će još jedno vrijeme raditi individualno, Slaven Musa u jučerašnjoj provjeri zbog viroze opet nije mogao koristiti Tonija Gagru, dok su iz istog razloga napora bili pošteđeni Adnan Hadžić, Mile Pehar i Vernes Selimović.

Nakon Zagreba (26. 1.) i hrvatskog drugoligaša Lučkog (6. 2.), potvrđena su još dva protivnika Zrinjskog u pripremama. Tako će Mostarce 15. veljače testirati Hrvatski dragovoljac, dok je za četiri dana kasnije (19. 2.) dogovorna provjera protiv Leotara. Mjesto odigravanja utakmice protiv hrvatskog prvoligaša još nije potvrđeno, dok će se protiv Leotara igrati u Trebinju. (Dnevni list)