Plemići pred sobom imaju prvu meč loptu

Stadion HŠK Zrinjski, FK Željezničar, premier liga
Plemići u zadnja četiri kola unose četiri boda prednosti nad Željezničarom, a vrlo je tijesno i u borbi za treće, europsko mjesto.

Hoće li Zrinjski nakon preostala četiri kola odnijeti treći vezani naslov prvaka i tako napraviti što još nitko nije u Premijer ligi, u ovom je trenutku teško znati, no želja prvaka da obrani titulu itekako je primjetna i to se, kako je rekao trener Blaž Slišković, itekako vidjelo i prošlog vikenda protiv Radnika. odgovarajući rezultat iz utakmice Krupa - Željezničar otišli na tri boda prednosti. Ali sve je to daleko od konačnog raspleta, rekao je Slišković u razgovoru za N1.

Prošla je sezona pokazala da ni četiri boda zaostatka uoči tri zadnja kola nisu bauk, Zrinjski je to nadoknadio i preskočio Željezničar, a to mora da je pouka za Mostarce. Da, mogli bi u petak na Grbavici otići na plus šest, ali usprkos povoljnoj statistici zadnjih međusobnih duela, Plemići su svjesni mogućnosti da im Plavi anuliraju prednost.

- Mogla bi ta utakmica dosta toga odlučiti, ali ako rezultat ode u našu korist. U suprotnom, napetost će biti još veća. Mi smo se prije Bijeljine fokusirali samo na Radnik i tri boda iz te utakmice, sada dolazimo na Grbavicu gdje imaju ogroman motiv anulirati našu prednost, ali i mi imamo pozitivnu atmosferu, nešto manji psihološki pritisak. Ali prije svega vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno. Bez obzira što je Željo u Krupi odigrao ispod nivoa, vjerujem da će ovog puta biti maksimalno angažirani, da ćemo imati pravi derbi.

Krupa koči Želju

Na Grbavici su u zadnje vrijeme osjetno lošije raspoloženi. U periodu dok je Zrinjski svezao tri pobjede, od toga dvije na strani, Plavi su u šest utakmica upisali četiri remija, pobjedu u Kupu protiv Slobode i poraz u Krupi. Ne ide ih, trener Admir Adžem čak se izvinuo navijačima, ali ne treba prerano zaključivati pa unaprijed upisati rezultat koji bi više odgovarao Zrinjskom, pobjedu, remi. Da Plavi još nisu gotovi, istaknuo je i napadač Krupe Nusmir Fajić, koji je pobjedom protiv Plavih posebno oduševljen zbog činjenice da idućeg tjedna protiv istog rivala čeka prva finalna utakmica Kupa.

- Bila je ovo jako teška utakmica, ali za razliku od rivala, ušli smo rasterećeno u meč. Željezničar je igrao u grču i znali smo to iskoristiti. Pokazali smo u ovom susretu da možemo s njima ravnopravno igrati i sada će nam biti znatno lakše u finalnom okršajima Kupa BiH, naglasio je Fajić.

- Pobjedom smo ih udaljili od titule, ali već u duelu protiv Zrinjskog mogu se vratiti na šampionski kolosijek. Od tog će im susreta puno toga ovisiti u nastavku sezone. Ipak, moramo biti objektivni i reći da su Sarajlije u finalu favoriti, ali nema predaje, dodao je. U petak je na Grbavici Zrinjski, u srijedu 2. svibnja Krupa u toj prvoj finalnoj utakmici Kupa. Zatim Plavi idu u Bijeljinu.

Malo veća kriza Širokog

- Odigrali smo dobru utakmicu, a vidjeli ste da smo opet imali prinudne izmjene. Zasluženo smo slavili, nemamo zamjerki, sve čestitke igračima i na borbenosti. Ova tri boda nam puno znače u borbi za treće mjesto, izjavio je nakon pobjede 2:0 nad Širokim trener Sarajeva Husref Musemić.

- Očekivao sam da će ovako Široki igrati, uspjeli smo ih probiti..., da i mi malo obradujemo navijače. Hvala ovima koji su došli i mislim da su imali što vidjeti. Ovim drugima želim da se što prije vrate na Koševo, dodao je. Bio je to zadnji europski voz za Bordo tim i Musemić i društvo su ga uhvatili, četiri kola prije kraja trećem Širokom prišli na minus dva. Ali nije ta pobjeda došla bez cijene. Ozlijedili su se Bekić i Crepulja, s tim da Musemić vjeruje da ozljede nisu teže prirode.

Druga strana nema puno čime biti zadovoljna.

- Prvo poluvrijeme je bilo teško, možda je i sparno vrijeme uticalo. Nije bilo puno šansi. Nismo loše ušli u nastavak, imali smo zicer kod 0:0, a Sarajevo je poslije povelo. Mi smo se nakon toga otvorili, što je Sarajevo iskoristilo, postiglo drugi gol i zasluženo pobijedilo. Šteta, imali smo tri ili četiri dobre prilike, ali nismo ih iskoristili, što je tu je, rekao je pomoćni trener Širokog Denis Ćorić.

- Slijedi do kraja borba za treće mjesto. U igri je još 12 bodova. Pokušat ćemo uzeti maksimalan broj bodova, iako
je evidentno da smo u maloj krizi, dodao je.

Maloj krizi?

Možda malo većoj. Jer Široki je bez pobjede već pet utakmica - nakon četiri vezana remija došao je i ovaj poraz od direktnog rivala u borbi za Europu. I dalje je tim s Pecare bez svog najboljeg strijelca, Dinamove posudbe Luke Menala, ali to u završnici sezone ne može biti alibi. Alibije bi u ovako tijesnoj borbi za međunarodna natjecanja bilo glupo tražiti...

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]