Plava noć Širokog Brijega

Plava noć Širokog Brijega

Pred gotovo 300 uzvanika (precizno - 281), sponzora - donatora iz redova širokobrijeških (i drugih) gospodarstvenika, uzvanika iz redova navijača, na čelu s predstavnicima navijačke skupine Škripari, članova stručnoga stožera prve momčadi i stožera vlastite Škole nogometa, klupskom Radnom zajednicom i ostalim klupskim čelnicima, u hotelu Park održana je tradicionalna Plava noć Nogometnog kluba Širokoga Brijega, bolje reći donatorska Plava noć.

Posebno mjesto u nabrajanju nazočnih ostavili smo za političke dužnosnike, na čelu s predsjednikom HNS-a i predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem i njegovim suradnicima, županijske dužnosnike na čelu s premijerom Zdenkom Ćosićem i ministrima u Vladi ZHŽ-a, gradonačelnikom Mirom Kraljevićem i njegovim suradnicima.

Brojni gosti

Napomenimo da je gradonačelnik Kraljević ujedno i aktualni predsjednik NK Široki Brijeg. Na Plavoj noći našli su se i predstavnici nogometnih klubova iz Zapadnohercegovačke županije (Posušje, Grude, Bigeste, Blato...) te brojno izaslanstvo HŠK Zrinjski na čelu s Dankom Šulentom, izvršnim dopredsjednikom, predstavnici kluba - prijatelja NK Neretvanac iz Opuzena, kao i čelnici raznih sportskih klubova iz grada Širokoga Brijega. No, nogometaša iz aktualne prve momčadi nije bilo, što nije prvi put. Dobili smo objašnjenje da su oni "zabavljeni" pripremama i potpuno koncentrirani za današnju utakmicu protiv Krupe u 17 sati na stadionu Pecara, pa su "oslobođeni" od slavlja. Umjesto njih, na bogatoj večeri i opuštajućoj proslavi viđene su nogometašice Širokoga, koje su 3:4 porazom u Živinicama u nedjelju sebi malo zakomplicirale put u društvo premijerligašica...

Sportski grad

Za razliku od prošlogodišnje Plave noći, ovog puta nije bilo previše govora. Ni predsjednik kluba Miro Kraljević nije bio "opširan", pa je uz pozdrave gostima i uzvanicima istaknuo koliko je Široki sportski grad:

- Nitko bolje ne predstavlja Široki Brijeg u Europi i svijetu od naših sportaša. Od nedavno imamo i svjetskoga prvaka. Naš nogometni klub naš je sportski ponos, koji godinama niže uspjehe, pa je i trenutačno blizu ostvarenja plana o novom izlasku u Uefina natjecanja... Mi možemo još više i bolje jer imamo sve preduvjete da našim pristašama priuštimo još veće uspjehe u skoroj budućnosti, naglasio je Kraljević:

- Ovo je prije svega bila donatorsko-sponzorska priredba, na koju su se odazvali naši prijatelji i mnogobrojni sponzori. Ne krijemo kako je cilj svečanosti bilo prikupljanje financijskih sredstava za rad kluba, poglavito naših omladinskih vrsta. Precizne rezultate još nemamo, ali je vidljivo kako su učinci veći od naših očekivanja - rekli su nam jučer u klubu na Pecari.

Kažimo da su goste uz bogatu večeru zabavljali Mokarski tamburaši i uljepšale hostese koje su prodavale listiće bogate tombole. Glavni zgoditak bio je sedmodnevni boravak za dvije osobe u Rimu...

Vecernji list