PL BiH: Inicijativa za obaveznim reflektorima nije hir, nego potreba

pl bih, reflektori
Najava je to iz NS BiH plasirana po naputku UEFA-e i sigurno dobra stvar za budućnost bh. nogometa, no koliko je realno da se ideja u zadatom roku realizira?

Naši stadioni nisu baš neko mjerilo, ni za regiju, a kamoli šire. Malo koji premijerligaški stadion zadovoljava u potpunosti uvjete koje UEFA postepeno postrožava, no ima ih koji su gori od ostalih. Jedan od gorućih problema po mišljenju NS BiH i naputku iz Nyona, osvjetljenje je na našim zdanjima. Na seminaru za licenciranje za sljedeću sezonu tako je zaključeno da bi se Premijer liga za dvije sezone trebala "osvijetliti"...

- Prije svega važno je istaći da je riječ o usklađivanju sa UEFA-inim standardima, izjavio je Adnan Džemidžić, direktor odjela za licenciranje klubova pri NS BiH.
- Mi smo u proteklom periodu napravili detaljan obilazak terena, razgovarali smo sa ljudima iz klubova, ali i lokalnih zajednica i opći dojam je da svi pozdravljaju naša nastojanja da klubovi u elitnom razredu imaju reflektore, dodao je.

Lijepo. Bh. nogometu zaista trebaju reflektori, no činjenica je da neki naši stadioni muku muče i s puno većim problemima - infrastrukturalno, zdanje na kojem igra Vitez daleko je od idealnog, dok Metalleghe uopće nema svoj premijerligaški stadion - igra u Travniku.

Džemidžić usprkos tim činjenicama inzistira na važnosti ideje da se Premijer liga "osvijetli".

- Moram napomenuti da nije riječ o ničijem hiru, nego isključivo o potrebi. Svi vrlo dobro znamo da su u ljetnom periodu temperature nesnošljive, da je igranje na visokom temperaturama opasno i da stvaranjem uvjeta za noćne mečeva štitimo zdravlje, kako igrača, tako i navijača, ali i ostalih aktera, zaključio je Džemidžić.

Dnevni list