Pismo navijača iz Hercegovine: Vratite nam NAŠ HAJDUK

Hajduk, naš hajduk

Nekada sam bio vatreni pripadnik Torcide, danas zbog godina nisam na sjeveru , ali sam i dalje navijač mojih bilih. Boli me srce i duša kada vidim svoj klub, ponos Hravtske, Dalmacije i cilog svita na što je spao. Nekada sam išao na sve utakmice Hajduka. Nije me bilo briga gdje i sa kim igra jer sam znao da će naši momci u bilim dresovima igrati srcem za svoj klub i svoju Torcidu.


Nije mi teško bilo spremiti se i krenuti put Splita na neku beznačajnu utakmicu protiv Dragovoljca ili Mladosti iz Suhopolja. Nije mi bilo teško zaputiti se u Zagreb ili Rijeku ne spavajući noćima. Uvijek se rado sjetim one zlatne generacije koja je harala ligom prvaka. Proslavu naslova prvaka u Varaždinu pamtit ću cijeli svoj život. Živio sam život sa Hajdukom, i svaka pobjeda mi je bila draža od bilo čega drugog. I danas me boli ispadanje od Panathinaikosa u Rijeci ili onaj poraz na kiši od Debrecena. I sada osjećam miris suzavca u nosu sa one utakmice protiv Dinama. Uvijek sam bio uz Hajduk na prvoj crti obrane ponosa i časti njegovog imena. Na tom mom hajdučkom putu upoznao sam na stotine ljudi sličnih meni. Hajduk je stil našeg života, a sjever i Torcida naš prvi dom.

Na jučerašnji dan ne tako davne 1995. godine veliki Hajduk je igrao sa velikim Ajaxom na prepunom Poljudu. Te utakmice ću se sjećati cijeli svoj život, i malo je reći da sam ponosan što sam bio dio tog velikog spektakla. Bili su igrali srcem i dišpetom protiv tada najmoćnijeg kluba u Europi. Hajduk se nije branio u toj utakmici, jer Hajduk se ne brani na Poljudu bez obzira na ime protivnika.

Jučer na isti dan 21 godinu poslije moj Hajduk se na svom Poljudu brani i čuva rezultat protiv momčadi koja se bori za opstanak u ligi. Ni traga onom dišpetu, ni srčanosti koja je krasila NAŠ HAJDUK od davne 1911. kada je osnovan. Igra bez glave i repa, igra bez napadača i igra bez igre razočarala me sinoć kao i sve one navijače koji su bili sinoć na Poljudu. Hajduk je igrao i gubio, ali ono sinoć nije bila igra.

Ni jedan klub na svijetu nema navijače kao Hajduk. To smo dokazali i pokazali milijun puta, i vrijeme je da nas prestane varati sa lažnim obećanjima i svaljivanjem krivice na drugoga. Nakon svega sinoć sam rekao da neću na Poljud dok se na nega ne vrati moj i NAŠ HAJDUK.

E moj Hajduče od tebe osta samo ime i navijači. Vratite nam NAŠ HAJDUK.

HERCEGOVINA.info