Pirlo: Nijemci nas se boje

Andrea Pirlo, Euro 2012
Nijemci su jaki na svim pozicijama, imaju puno dobrih nogometaša, ali Mesut Özil je njihov ključni igrač. Naš vezni red je jednako dobar kao i španjolske reprezentacije, Nijemci znaju da im možemo stvoriti puno problema i zato nas se boje. Momčad je motivirana kao i na SP-u 2006. kada smo ih dobili u polufinalu. Očekujem lijepu utakmicu i svi u ekipi vjerujemo da ih možemo pobijediti. Uostalom, došli smo osvojiti EURO. Vjerojatno će nam biti lakše zabiti Nijemcima, jer se oni, za razliku od Engleza, vole nadigravati, naglasio je Pirlo.

Na novinarski upit zašto se kod izvođenja penala odlučio za Panenku, Pirlo je izjavio da mu je to došlo spontano te da je želio time unijeti nemir kod engleskog vratara Joea Harta: Nisam to trenirao, to mi je došlo spontano, u trenutku. Nije mi bilo ni na kraj pameti da razmišljam o tome kako bih se osjećao da sam promašio.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli požalio se na činjenicu da Njemačka ima dva dana više odmora. Nijemci će imati šest dana za pripremu za polufinale EURO-a, a Talijani četiri.

izvor: hrt.hr