FOTO  Pioniri Širokog Brijega oduševili u Vukovaru

NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, Memorijalni turnir, pioniri
Ovaj turnir je jedan od najjačih turnira u regiji, gdje nastupaju sve najbolje ekipe iz Hrvatske, a posljednih godina su uključene i ekipe iz Hercegovine.

Ekipa Dinama osvojila je turnir uz sve pobjede, drugo mjesto pripalo je Zadru dok je treći bio Osijek koji je lagano slavio protiv Hajduka.

Ipak jedna od najljepših priča ovoga turnira bila je ekipa Širokog Brijega pod vodstvom trenera Dalibora Kožula. U grupi s Osijekom, Zagrebom i Istrom nitko mladim Širokobriježanima nije davao nikakve izglede, a oni su u grupi završili bez ijednog poraza, te ih je samo minuta dijelila od prolaza u polufinale.

U prvoj utakmici protiv Zagreba odigrali su 1:1, da bi u drugoj utakmici napravili veliko iznenađenje gdje su zasluženo slavili protiv jedne od najboljih ekipa Osijeka sa 1:0. Ipak u posljednoj utakmici protiv Istre imali su prednost do sudačke nadoknade kada su nesretno primili gol i ostali bez plasmana u završnicu.

Trener Dalibor Kožul: Ponosan sam na svoje momke!

"Mogu samo reći da sam ponosam na ove momke koji su nosili dres Širokog Brijega. Pobjediti jednu od najjačih ekipa Osijeka na domaćem terenu za nas je ravan osvajanju trofeja. Uz sportski uspjeh posebno bi se zahvalio ljudima iz organizacije turnira gdje su nas primili više nego srdačno i omogućili nama i djeci obilazak Vukovara" - ističe trener Dalibor Kožul.

Pioniri Širokog Brijega pomolili su se i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve Domovinskog rata na Ovčari i memorijalnom groblju.

Na kraju igrači Širokog Brijega, ali i stručni stožer primili su sve pohvale od organizatora i osoblja hotela za igru, ali i ponašanje djece u hotelu.

HERCEGOVINA.info