FOTO  Pioniri Bjelovara – hrabri momci velikog nogometnog potencijala

nk bjelovar, pioniri

Ne samo što su suvereno osvojili ligu i iza sebe ostavili su puno poznatije klubove Varaždin i Slaven Belupo nego su i prvenstvo završili bez ijednog poraza.

Svoju hrabrost, borbenost i požrtvovnost pioniri Bjelovara pokazali su na jakom međunarodnom turniru u Međugorju. Unatoč brojnim ozljedama gdje je više od pola igrača nije bilo spremno za natjecanje momci pod vodstvom Maria Kosa odlučili su nastupiti te su pokupili su velike simpatije ljudi. Iako su igrali naljepši nogomet u četvrtfinalu umorni i ozljeđeni nisu uspjeli se suprotstaviti Dinamu.

Ovi mladi momci iz Bjelovara osim što imaju velik nogometni potencijal posjeduju i velike pozitivne ljudske osobine te je cijela ekipa kao jedna velika obitelj. Jedan od najzaslužnijih za sve to je mladi stručnjak Mario Kos. Trener koji ima veliko znanje, daje sve od sebe kako bi ove momke izveo na pravi put. Uz ostale trenere uspio je podići rad Škole nogometa NK Bjelovara na veći nivo. Obje generacije pionira 1999. i 2001. godište osvojili su prva mjesta.

A posao kojeg se uhvatio nije bio nimalo lagan. Ekipa pionira selekcinirana je od najboljih igrača iz Županije i okolnih bližih mjesta. Proces selekcioniranja je započeo u uzrastu U10 te se uspješnim radom mladog stručnjaka samo nadograđivao. Nakon napornog rada i truda rezultati se najviše vide ove sezone. Osim što su osvojili naslov prvaka 1.HNL Sjever ovi mladi momci nastupili su i osvojili par turnira. Posebno treba istaknuti U-15 ''Kutiju Šibica'' te turnire u Kutini, Bjelovaru i Varaždinu.

Sada im predstoji Državno prvenstvo u15 gdje će snage odmjeriti sa Osijekom, Dinamom, Hajdukom i Rijekom.

Imajući priliku upoznati njihove ljudske i nogometne kvalitete vjerujemo da na državnom prvenstvu neće samo biti prolaznici nego da će se ravnopravno boriti za naslov prvaka Hrvatske. A svojim radom, trudom i borbenošću ova generacija ima šta pokazati na završnici prvenstva.

Treba istaknuti da su potencijal ove ekipe davno prepoznali i puno veći klubovi te su za nekoliko igrača već iskazali zanimanje.

Mladim momcima iz Bjelovara kao i njihovom treneru želimo puno uspjeha u daljnjem radu kao i na Državnom prvenstvu.