Peti uzastopni poraz Širokog Brijega u Prvenstvu BiH

siroki - olimpik
Pred svojim gledateljima nogometaši Gorana Sablića izgubili su od "davljenika" Viteza s 1:0 i tako petu utakmicu u nizu ostali bez osvojenog boda i bez postignutog gola.

Bila je to još jedna iznimno negledljiva utakmica koja "tjera" publiku sa stadiona, no s obzirom na ulog u Kup natjecanju sve to donekle je ipak razumljivo budući da je šef struke one udarne igrače odmarao za srijedu i utakmicu sezone sa Sarajevom.

U prvih 45. minuta tek dva pokušaja domaćina, no i Wagner u 10., kao i Repić u 22. minuti bili su poprilično neprecizni. Gosti su imali jedan pokušaj preko Hrvoja Barišića u 36. minuti, ali njegov pokušaj glavom također je bio preslab.

Domaćin je u 43. minuti ostao s čovjekom manje zbog isključenja Maria Marine koji je u razmaku od svega tri minute dobio dvije javne opomene, pa je suigrače ostavio na cjedilu.

Ni nastavak susreta nije donio ništa spektakularno, premda se osjetilo da su gosti ipak bolji i željniji trijumfa. Armin kapetan je bio u sjajnoj prilici dvadesetak minuta prije kraja kada je uputio katastrofalan šut da bi dvije minute nakon toga Alispahić upropastio jednu dobru kontru Vitežana.

Čabraja je u 78. minuti, odnosno samo minutu nakon ulaska u igru, promašio prazan gol, a kazna za taj propust uslijedila je u 86. minuti kada su gosti izborili kazneni udarac, a Hrvoje Barišić matirao Soldu i Vitezu donio bodove nade u premijerligaški ostanak.

ŠIROKI BRIJEG - Stadion: Pecara. Gledatelja: 500. Sudac: Zoran Soknić (Istočno Sarajevo). Igrali: Široki Brijeg - Vitez 0:1 (0:0). Strijelac: 0:1 Barišić (86-11m). Žuti kartoni: Marina x2, Miličević, Ivanković (Široki Brijeg). Crveni karton: Mario Marina (Široki Brijeg).

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Kožul, Ivanković, Wagner, Milićević, Sesar (od 46. Menalo), Repić (od 77. Čabraja), Brekalo, Sivrić, Marina, Nikić.

VITEZ: Nwolokor, Rašić (od 68. Alispahić), Livaja, Muminović, Kokot, Vrhovac, Mamić (od 62. selimović), Barišić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda.

(www.jabuka.tv)