Pervan: Jedan bod nije prava slika igre ekipe

HNK Čapljina, Pero Pervan

Nogometaši Čapljine nisu krenuli u prvenstvo Prve lige FBiH prema očekivanjima iako dosad jedan osvojeni bod nije ni razlog za paniku.

Čapljinci su odigrali neriješeno s Budućnosti iz Banovića na svom terenu (0:0), potom izgubili od TOŠK-a u Tešnju (1:0), ekipe koja je najavila utrku i za visok plasman. U ovom susretu Čapljina je izgubila iz jedanaesterca koji je u 14. minuti realizirao Aleksandar Kitanović poslije igranja rukom Nikole Rodina. Ovaj rezultat je ostao do kraja, ali po riječima igrača Čapljine, upravo oni su bili bolji i rastrčaniji protivnik do kraja.

– Moguće je da su domaćini mislili da će lako dobiti, međutim mi smo ih nadtrčali i nadigrali. Ali u tome nam nedostaje ono najbitnije, odnosno završnica i gol. Kasno smo počeli pripreme i neke stvari u igri nismo stigli ni raditi, komentirao je kapetan Čapljinaca Pero Pervan.

– Oni su imali još jednu stativu, ali smo mi imali nekoliko stvarno dobrih šansi. Trud, borba, zalaganje i agresivnost su bili na visokom nivou. Svima je bilo krivo poslije jer smo odigrali dobru utakmicu. Ali probat ćemo dobru igru naplatiti negdje drugo, dodao je.

TOŠK mnogi smatraju kandidatom za ulazak u Premijer ligu.

– Dobra su ekipa, ali kad se muče protiv nas, mislim da nije to – to, smatra Pervan.

Čapljina je ipak u uvodna dva kola na jednom osvojenom bodu.

– Sigurno da to nije prava slika. Vjerujem u to jer kvalitetno radimo, ekipa je zadovoljna, trener Dragan Radović je maksimalno u tome s nama. Mislim da je jedan bod više stvar neiskustva. Ovo kako sad igramo ukazuje na to da će biti bolje, ističe Pervan.

Prilika da poprave bodovni saldo je utakmica s Bratstvom u Bjelavama sljedećeg vikenda.

– Oni su izgubili dvije utakmice i pokušat će nešto napraviti kod nas. Ako mi pobijedimo, ipak nismo u lošoj poziciji. To nam je posebno važno jer nam slijedi malo teži raspored, idemo Olimpiku, pa nam dolazi GOŠK, odnosno ekipe koje su najavile borbu za sami vrh, zaključio je Pero Pervan. 

Ersan Bijedić, dnevni-list.ba