Pero Stojkić: Uspješna godina koja je mogla biti još uspješnija

HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Universitatea Cluj, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Gradski derbi, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Legia Varšava, Legija Varšava, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, luka lovrić , HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski

... u klupskoj povijesti, definitivno je ono što je obilježilo 2014. godinu.
Ista će u posebnom sjećanju ostati Peri Stojkiću, koji je s kapetanskom vrpcom oko ruke predvodio Plemiće do naslova, no on se u osvrtu na ostvareno u 2014. prisjeća i nekih propuštenih prilika.
- Onaj nevjerojatni niz pobjeda u proljetnom dijelu prošle sezone i naslov prvaka definitivno su obilježili godinu. Osvajanjem titule ostvarili smo veliki uspjeh, ali za nekim stvarima i žalimo, govori Stojkić.
- Maribor nas najviše proganja, jer je ostalo u zraku da smo mogli proći slovenskog prvaka, iako je isti taj Maribor kasnije izborio Ligu prvaka. Osim toga, prošle sezone smo imali i dobru priliku osvojiti Kup u kojem smo zaustavljeni u polufinalu, dok smo ove sezone vrlo lako mogli doći i do jesenskog naslova. Sve u svemu, iza nas je jako uspješna godina koja je mogla biti još uspješnija, nastavlja kapetan Mostaraca.

Navijači Zrinjskog velika očekivanja imaju i od 2015. godine, ali to je i logično.
- Nadam se ćemo obraniti naslov, odmah u startu govori Stojkić.
- Imamo dobru momčad, iskustvo, odličnu atmosferu i sigurno možemo ostvariti taj cilj. Razumljivo je kako jednaka očekivanja imaju i naši konkurenti, ali naše ambicije se znaju, dodaje 28-godišnji branič.
Prošle sezone proljeće je bilo u znaku Zrinjskog, a Stojkić se nada kako će to opet biti slučaj.
- Važno je samo da se što bolje pripremio za sva iskušenja koja nas čekaju, a onda ćemo ići od utakmice do utakmice.
Igrački kadar Zrinjskog je zasad manje-više isti, budući da su svi najvažniji igrači iz prvog dijela sezone i dalje tu.
- Što bude manje odlazaka, naši izgledi za obranu naslova bit će veći, a jasno kako je i svaki dobar igrač koji nam donosi kvalitetu više dobrodošao. Zasad su angažirani Ognjen Todorović i Sven Dedić, koje ćemo sigurno lijepo primiti kao i svakog novog igrača koji dolazi u Zrinjski.
Kada su u pitanju odlasci, najviše se spekulira imenom Ivana Crnova.
- Za Zrinjski bi bilo bolje kada bi ostao, to je jasno, ali bit ćemo sretni i ako uspije ostvariti dobar transfer. Iza njega je sjajna godina.
Iako je iza premierligaša stanka od mjesec dana, ista će trajati još dva puta toliko, jer se borba za bodove nastavlja tek posljednjeg dana veljače..
- Stanka je preduga, ali ništa novo. Odmor nam je već svima dosadio, tako da jedva čekamo početak priprema, zaključio je Stojkić.

114
Iako nastupe u dresu Zrinjskog skuplja već kroz šestu sezonu, Pero Stojkić je trenutačno na 114 nastupa, tako da još uvijek nije u Top 10 svih vremena

VRPCA
Pero Stojkić je kapetansku vrpcu naslijedio od Marina Aničića, koji je u veljači ove godine karijeru nastavio u kazahstasnkoj Astani

Produžio ugovor

Pero Stojkić u Zrinjski se vratio prije četiri godine, a odmah po završetku prvog dijela sezone potpisao je drugo produljenje, kojim se na vjernost matičnom klubu obvezao do 1. srpnja 2017. godine. Prošle zime spekuliralo se da bi kapetan Plemića mogao u Rumunjsku, a iako je dalje u Mostaru, želja za inozemstvom i dalje je prisutna.
- Ne bih imao ništa protiv da se dogodi transfer, ali ne želim niti ići pod svaku cijenu. Ako se nešto pojavi, dobro, a ako ne, opet dobro, izjavio je Stojkić.

Dnevni list