Pero Stojkić: Upoznali smo protivnika i znamo što nam je raditi u uzvratu

HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Universitatea Cluj, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Gradski derbi, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Legia Varšava, Legija Varšava, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, luka lovrić , HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski
...ali nažalost, i dosta neugodan rezultat od dva gola minusa (2:0), koji će biti teško nadoknaditi.

Međutim u redovima Plemića vlada optimizam i vjera da pred vlastitim navijačima u četvrtak (19.30 sati) ipak mogu do povoljnog ishoda i ostvarenja cilja - plasmana u 2. pretkolo.

- Dosta toga smo saznali o Širaku. Bez obzira što smo odigrali katastrofalnu utakmicu, bolje smo upoznali njihove karakteristike i sad znamo što nam je raditi pred uzvrat, kaže kapetan Plemića Pero Stojkić.

Prvi ogled se zbio poslije iscrpljujućeg puta od 3.000km i u neobičnim klimatskim prilikama, na 1.500m nadmorske visine u Gjumriju.

- Ne bih tražio nikakve alibije u porazu, iste klimatske prilike su bile za obje momčadi. Vrijeme i umor nakon puta nisu razlozi da se izvlačimo, uzrok porazu je jednostavno naša loša igra za koju se moramo iskupiti na našem stadionu u četvrtak, istaknuo je Stojkić.

A za igru su u Zrinjskom poslije meča isticali da je bila "beskrvna i bezvoljna".

- Ne bih mogao objasniti, ne znam razlog takvom nastupu. Na nama je sad da se pripremimo što bolje za uzvrat, upozorava Stojkić.

Nakon saniranih ozljeda Plemići bi u uzvratu trebali biti jači za Gorana Zakarića i Aleksandra Radulovića, te za nešto kasnije pristiglo pojačanje, Jasmina Mešanovića.

- Važno je da nam se vraćaju tri igrača, biće bolja konkurencija unutar sastava. Jači smo nego u prvom meču i mislim da bi trebali riješiti utakmicu u našu korist te proći dalje, vjeruje Stojkić.

Dvoboj u Gjumriju je s dva pogotka riješio Bjelokošćanin Jean Jacques Bougouhi.

- Golovi su prvenstveno plod naših kardinalnih grešaka. Mislim da Bougouhi nije neka kvaliteta razine da se mi njega trebamo posebno plašiti. Dobar je igrač, ali ne toliko, smatra Stojkić.

Istaknuo je da Zrinjski Pod Bijelim brijegom može pružiti puno više.

- U preostalih par dana nam ostaje koncentrirati se i pripremiti samo na ovu utakmicu. Igrat ćemo pred svojom publikom do zadnje kapi krvi i znoja, poručio je Pero Stojkić.

Poziv navijačima

Ovoga puta će Zrinjski na svojoj strani imati navijačku potporu Pod Bijelim brijegom.

- Potpora navijača nam puno znači, pozivam ih da dođu u što većem broju. Posebno se zahvaljujem momcima koji su nas pratili i u Armeniju, svaka im čast i žao mi je što smo ih iznevjerili gore. Nadam se da ćemo ih u Mostaru uspjeti obradovati, poručio je Stojkić.

Bičakhčjan: Odluka ipak pada u Mostaru

U četverostrukom prvaku Armenije su unatoč odličnom rezultatu iz prvog meča oprezni i trener Vardan Bičakhčjan poziva na maksimalnu ozbiljnost.

- Igramo dvije utakmice i unatoč činjenici da smo zabili dva, a nismo primili niti jedan pogodak, ne želim razgovarati o 2. pretkolu. Zrinjski je dobra ekipa i mi još nismo napravili ništa. Želimo u Mostaru postići gol jer će u tom slučaju Zrinjski morati postići četiri. Napravili smo dobar posao, ali odluka pada u uzvratu, izjavio je.

Dnevni list