Pero Stojkić: Privikavamo se na novog trenera

HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Universitatea Cluj, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Gradski derbi, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Legia Varšava, Legija Varšava, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, luka lovrić , HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski

... ivrijeme upoznavanja igrača s novim trenerom, jer je u zimskoj stanci, kao što je vrlo dobro poznato, Branka Karačića na klupi Plemića naslijedio Mišo Krstičević.
- Još uvijek se privikavamo na novog trenera i njegov način rada, što je i logično jer smo prethodnih nekoliko priprema odrađivali s drugim trenerom. Treninzi su dosta drugačiji, no nismo niti očekivali da će sve biti identično, jer svaki trener ima svoj pristup pripremama i trenažnom procesu, govori kapetan Zrinjskog Pero Stojkić, za kojeg je Krstičević, nakon Slavena Muse i Dragana Perića, treći trener Pod Bijelim brijegom nakon što se u Zrinjski vratio prije četiri godine.
Krstičević je već od prvog treninga nametnuo naporan ritam, a promjena je i što treninzi traju nešto dulje nego kod Karačića.

- Dosta je naporno, ali start je priprema i to je normalno. Tek smo na početku i logično je da se žestoko radi, ali bit će nam lakše kako vrijeme bude prolazilo. Uskoro ćemo krenuti i s odigravanjem kontrolnih utakmica, a svakako da smo se svi zaželjeli pravog nogometa, jer je prošlo već puno vremena od derbija protiv Širokog Brijega, nastavio je Stojkić.
Navijače puno zanima i koliko mogu novi Plemići, odnosno Dejan Vukomanović, Sven Dedić i Ognjen Todorović, no kapetan nije želio o njima govoriti ništa konkretno.

- Mi koji smo od ranije u klubu imamo obveza svakom novom igraču olakšati prilagodbu, a na njima će biti da se nametnu. Iskreno se nadam kako će se svaki od njih pokazati kao pravo pojačanje, jer bi to značilo kako ćemo na proljeće biti još jači nego u prvom dijelu sezone.
Ambicije Zrinjskog su vrlo dobro poznate, a koliko će iste biti ostvarive i utemeljene moći će se govoriti tek kada bude definitivno poznato s kakvim će kadrom Krstičević krenuti u proljetne bitke.

- Bez obzira što se dogodi do kraja prijelaznog roka, jasno je da ćemo u drugi dio sezone ući s ciljem da se borimo za naslov prvaka. Naravno, borba za titulu će biti lakša ako zadržimo sve ključne igrače iz prvog dijela sezone, ali ako netko i ode, ništa se značajnije neće promijeniti.
Da će glavni konkurenti Zrinjskog biti Široki Brijeg i Sarajevo dobro je poznato svima, ali Stojkić ne želi otpisivati niti klubove koji trenutačno gledaju u leđa Plemićima.

- U razmaku od četiri boda imamo čak pet klubova, tako da se nitko ne smije prekrižiti kada je borba za titulu u pitanju. Svi dobro znamo koliko je borba za naslov prvaka bila zanimljiva prošle sezone, a lako je moguće da tako bude i ove sezone. Što se nas tiče, neka i epilog bude isti, zaključio je Stojkić.

Dnevni list