Perišić dolazi na Otok, ali ne u Manchester United

Ivan Perisic
Gotovo svi engleski mediji pišu o tome, ne navodeći iznos odštete kojeg će Topnici platiti Interu.

Novi je to moment u sagi koja traje praktički dvije godine, otkako je Jose Mourinho silno pokušavao dovesti Perišića u Manchester United. Tog ljeta su Crveni vragovi igrali partiju šaha s Nerazzurrima s kojima se nisu uspjeli dogovoriti u vezi odštete, a nedugo nakon što je taj prijelazni rok završio, Inter je ponudio Perišiću povišicu i petogodišnji ugovor kojeg je on i potpisao, piše Gol.hr.

Nekako je nakon toga splasnulo zanimanje Uniteda, ali sada, dvije godine kasnije, ponovno je aktualan Ivanov transfer u Premierligu.

Ovoga puta u igri nije United već - Arsenal.

Jedan od najvećih engleskih klubova iza sebe ima razočaravajuću sezonu i tek šesto mjesto u Premierligi. Imali su priliku za popravljanje dojma u finalu Europske lige, ali tamo su glatko poraženi od Chelseaja i ostali su bez nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone.

U sjevernom Londonu su svjesni da će im neigranje u europskoj eliti biti određena prepreka prilikom dovođenja vrhunskih igrača, no Perišić je tu iznimka jer ima veliku želju okušati se u Premierligi.

Odbio unosnu ponudu iz Kine

K tome treba uzeti u obzir i da bi Arsenal našem reprezentativcu mogao ponuditi osjetno veću godišnju plaću od one koje trenutno ima u Interu, a prema pisanju Gazzette dello Sport, riječ je o iznosu od četiri milijuna eura.

Perišić je prije nekoliko dana dobio ponudu od kineskog prvoligaša Shanghai Shenhue. Bili su spremni dati mu 12 milijuna eura po sezoni i ispoštovati Interove zahtjeve oko odštete, ali Ivanu se ne ide u Kinu u ovoj fazi karijere, s tek navršenih 30 godina.

Arsenalov deficit krilnih napadača

Mnogi će se zapitati kako je onda u cijelu priču oko njegova angažmana dospio Arsenal. Odgovor se krije u velikom deficitu krilnih napadača koji vlada na Emiratesu. U sadašnjem kadru samo je Alex Iwobi klasično krilo, dok su svi drugi koji su tijekom sezone znali zaigrati na krilnim pozicijama po vokaciji ili napadači ili ofenzivni veznjaci. Ne čudi stoga njihov interes za Perišića za kojeg smo uvjereni da bi im sjeo kao as na desetku./HMS/