Perica Ivetić: Naše ambicije su prolaz u ¼ finale

Ivetić
Perica Ivetić je jedan od onih koji u svakoj utakmici uvijek daje 100 % svojih mogućnosti. Za takvu igru, vrlo često, bude nagrađen aplauzom domaće publike. Uoči utakmice 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, sigurno je jedan od onih igrača na kojeg odbrana Zrinjskog će morati budno paziti.

U subotu je odigrao utakmicu na potpuno drugačijoj poziciji od kako je prošlog ljeta došao u Velež. Struka „Rođenih" napravila je svojevrsno taktičko iznenađenje protivniku, a Ivetić ga je veoma dobro sproveo u djelo.

- Trener Varešanović je razgovarao samnom tokom prošlog tjedna o ovom „pomjeranju". Ja sam tu poziciju vrlo često znao odigrati u Borcu, Laktašima i Sloveniji. Mislim da sam i u subotu solidno odradio svoj zadatak, ističe Ivetić.

Pored dosta borbenosti na toj poziciji, asistirali ste za treći pogodak.

- Opet kažem, dao sam sve od sebe i nadam se da je bilo dobro. Vjerujem da smo Lakičević i ja dobar tandem po lijevoj strani, a naravno i da sam asistirao ne za jedan već za pet golova uvijek treba reći da može bolje, jer tako zaista jeste, naglašava igrač Veleža.

U srijedu se igra gradski derbi. Na rasporedu je prva od dvije utakmice sa gradskim rivalom.

- Kad je u pitanju naš sljedeći protivnik, tu imam neko svoje mišljenje, sa kojim opet ne moraju se svi složiti. Ja se slažem da je to utakmica sa gradskim rivalom, koja nažalost povlači neke negativne konotacije pa se mora posmatrati kroz prizmu toga. Mislim da su derbiji utakmice Veleža sa Željezničarom, Sarajevom, Borcem,.. ovim starim prvoligašima, sa kojima kad pogledate statistiku mi imamo preko stotinu odigranih utakmica. Za mene je u srijedu utakmica kao i svaka druga i tako joj i pristupam. Naravno, svjestan sam šta ona znači navijačima, ali moje je da pružim svoj maksimum. Ja lično ću nastojati da „hladne" glave igram tu utakmicu.

Koliko poznajete svog protivnika ?

- Igrao sam u dresu Veleža dva puta do sada. Oni su slično kao i mi dosta promjenili ekipu. Ima tu kvalitetnih igrača i naravno ni u kom slučaju ne smijemo dozvoliti bilo kakvo podcjenjivanje.

Prolaz u četvrfinale ?

- Pa na to pitanje ću odgovoriti onim razmišljanjem koje od dolaska Mirze Varešanovića za trenera svi mi, i struka i igrači imamo, a svakako takvo što preovladava i sada. Niti stručni stožer želi da se bori za 10 mjesto, niti mi to kao igrači isto želimo. Naše su ambicije borba za jedno od prvi pet mjesta i prolaz što dalje u kupu, a zašto ne i do finala. Mislim da je to dovoljan odgovor. Sa takvim razmišljanjem se pripremamo za svaku utakmicu. Meni osobno je drago što tako razmišlja klub, jer ja kao mlad igrač želim da napravim dobar transfer u inozenstvo. Do toga mogu samo doći ukoliko ekipa igra dobro i ima dobar plasman. Kad uz to dodamo i da ostvarujemo želje navijača, onda je to dobar spoj. Jedino što je potrebno je veliko strpljenje, jer sezona je preduga i pogledajte rezultate. Svako kolo ima nekoliko pobjeda gostiju, što je uprkos problemima, dobro za naš nogomet. Opet kažem, što se tiče kupa, zašto ne i do finala, a onda tamo ko zna ???

Navijači će dati poseban doprinos derbiju.

- Prije svega, vjerujte najiskrenije želim da sve tri utakmice budu praznik sporta. Mostar je grad velike nogometne tradicije i susreti gradskih rivala trebaju da budu nastavak te tradicije. To je potrebno i gradu. Naše je da na terenu odigramo fer i sportski i naravno izborimo prolaz. Nadam se i pozivam navijače oba kluba da budu na nivou sportskog spektakla.

fkevelez.ba / hercegovina.info