Paul Pogba i službeno igrač Manchester Uniteda

Paul Pogba
Francuski reprezentativac potpisao je petogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima (uz opciju produžetka na još jednu), među koje se vratio poslije četiri sezone u Juventusu, koji ga je ljeta 2012. doveo za „smiješnih" 800.000 eura.

U međuvremenu je od njega napravio zvijezdu, oslonca ekipe, dečka koji osvaja trofeje i zlatnu koku, jer ga je prodao natrag za 105.000.000 eura.

„Oduševljen sam povratkom u United. Ovaj klub je oduvijek imao posebno mjesto u mom srcu. Jedva čekam da surađujem sa Joseom Mourinhom. Uživao sam tijekom boravka u Juventusu, odakle nosim fantastične uspomene, igrao sam za veliki klub, sa sjajnim igračima, koje doživljavam kao prijatelje. Smatram, ipak, da je došao trenutak da se vratim kući. Uvijek sam uživao dok sam igrao pred navijačima Uniteda, zato jedva čekam da doprinesem uspjesima tima. Ovo je pravi klub za mene, da u njemu postignem sve što želim u nogometu", rekao je Paul Pogba.

Juventus je noćas izdao priopćenje u kome potvrđuje da je transfer vrijedan 105.000.000 eura i da će taj novac engleski velikan uplatiti u ratama u naredne dvije godine.

U ugovoru je klauzula da klubu iz Torina može da pripadne dodatnih 5.000.000 eura na bazi raznih bonusa, a ono što je posebno interesantno je da će Pogbin menadžer Mino Rajola da zaradi ravno 20.000.000 eura, što cjelokupnu vrijednost transfera, odnosno novca koji mora da iskešira Manchester, diže na spektakularnih 140.000.000 eura.