Ovog vikenda počinje nova sezona nogometne Premijer lige BiH

Branitelj titule prvaka BiH je sarajevski Željezničar, koji će i naredne sezone biti jedan od glavnih favorita za prvu poziciju. Željezničar će nastupiti u nešto izmijenjenom sastavu, u kojem bi veću minutažu mogli dobiti mladi igrači.

Branitelj titule osvajača Kupa BiH je Široki Brijeg, jedini klub iz BiH koji još uvijek nastupa u europskim natjecanjima. Širokobriježani će u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv talijanskog Udinesea i za očekivati je da će u domaćim prvenstvima preuzeti ulogu favorita u oba natjecanja.

Nezahvalno je prognozirati koliko mogu učiniti ostali bh. premijerligaši. Borac je u velikim problemima vezanim za upravu kluba, što se odrazilo na igrački kadar, a Sarajevo je u teškoj poziciji nakon eliminacije od albanskog Kukesija u drugom pretkolu Europske lige.

Zrinjski, koji je eliminiran od bugarskog Boteva u Europskoj ligi, najavljuje borbu za titulu, a za sami vrh ljestvice borit će se i zenički Čelik, koji je vođen iskusnim trenerom Vladom Jagodićem složio respektabilan tim.

Kvalitetnu ekipu složio je i mostarski Velež, dok je sarajevski Olimpic dosta izmijenio igrački kadar.

Ekipe koje su prošle sezone izborile nastup u Premier ligi, Mladost iz Velike Obarske i Vitez, angažirali su igrače s iskustvom u elitnom natjecanju BiH i bit će zanimljivo vidjeti koliko mogu učiniti u narednoj sezoni.

U prvom kolu Premier lige, koje će biti odigrano narednog vikenda, sastaju se:

Subota, 27.7:
Velež - Slavija (17.30)
Olimpic - Leotar (17.30)
Rudar - Radnik (17.30)
Zvijezda - Željezničar (17.30)
Travnik - Vitez (17.30)
Čelik - Borac (21.00)

Nedjelja, 28.7.:
Mladost - Široki Brijeg (17.30)
Sarajevo - Zrinjski (21.00)

Fena