Ovo što smo vidjeli na Maksimiru zaista nema nikakvog smisla, katastrofa za nogomet, za reprezentaciju...

Hrvatska zemlja, Vatreni
... imate uvijek podršku punih tribina'. Kako li je samo zvučalo groteskno, ali i neviđeno smiješno. Hrvatska ne da nema podršku punih tribina, nego je neme uopće. Zapravo, jučer smo se dolazeći na maksimirsku utakmicu uhvatili u razmišljanju kako više i nismo navikli da na utakmicu nacionalne vrste dolaze gledatelji, pišu Sportske novosti.

Na skretanju s Svetica prema maksimirskom stadionu dodali smo gas, kao i inače kad nekim običnim danom dolazimo na treninge Dinamovaca. S tom razlikom da je tim običnim danima u tjednu u krugu maksimirskog stadiona mnogo više ljudi. Jučer je sve izgledalo sablasno prazno. Kompletnoj priči o tužnom ambijetnu pridonjela i dosadna kiša koja ja natapala metropolu. Kiša, mrak, hladnoća... Ispred Maksimira čulo se samo tapkanje cipela malobrojnih zaštitara kad su ugazili u lokve vode nastale zbog padalina. Pomalo groteksno su izgledali i oni zaštitari koji su usmjeravali automobile na parking ispod zapadne tribine. Željeli su da automobili budu parkirani jedni do drugih. Sve u redu, ali na ogromnom maksimirskom parkiralištiu bilo je samo nekoliko automobila...Sve je izgledalo kao neka nadrealna priča.

Jučer su na Maksimiru bili samo akreditirani novinari, zaštitari, ljudi koji su bili angažirani na organizaciju utakmice, te predstavnici oba saveza. Dozvolu za dolazak u lože imali su predsjednici saveza, tajnici i dopredsjednici.

Naravno, to valjda ne treba napomenuti, na Maksmiru su jučer bili igrači i stručni stožeri obje reprezentacije. Ako se tako nastavi kad je hrvatska reprezentacije u pitanju, tko zna, možda na stadione uskoro više neće moći niti hrvatski reprezentativci. Jer što dolazi nakon stalnih pražnjenja tribina? Pa vjerojatno izbacivanje reprezentacije iz kvalifikacija....

U prvom planu bili su jučer u ložama predstavnici FIFA-e, to su oni tipovi u odijelima i kravatama, koji su šetali i gledali je li se tko možda prošvercao u lože, a da tamo nije smio biti. FIFA-ini kontrolori znatiželjno su promatrali gotovo svakoga tko je kročio na Maksimir, spuštali su pogled prema akreditacijama.

Ovo što smo vidjeli jučer zaista nema nikakvog smisla, katastrofa za nogomet, za našu reprezentaciju, za sve, pišu Sportske novosti.