Ovo je jedna od najšokantnijih nogometnih završnica u povijesti

Nogometaši Watforda igrat će u finalu kvalifikacija za englesku Premierligu. U polufinalu je ta momčad, koju trenira legendarni Talijan Gianfranco Zola, bila bolja, u 180 minuta, od Leicestera.

Nevjerojatno dramatična bila je završnica uzvrata u kojeg je Leicester ugazio s prednošću od 1-0 iz prve utakmice. Tada je strijelac za Leicester bio David Nugent, a isti je igrač u uzvratu, u 19. minuti, izjednačio na 1-1. Taj je gol bio itekako bitan za Leicester, jer je Watfordu malo značilo što je vodio 2-1 i što je dva puta zabijao 21-godišnji Čeh Matej Vydra.

No, onda je u završnici utakmica kulminirala. Gosti su imali šansu preko Knockaerta riješiti pitanje ulaska u finale, ali je ovaj promašio udarac s bijele točke u 96. minuti, dok je na drugoj strani, u idućem napadu, poentirao Deeney za veliko slavlje domaćina, u sedmoj minuti nadoknade. Jasno, posao još nije gotov, ispred Watforda stoji još jedan suparnik do Premierlige.

U finalu će Watford igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog ogleda u kojem se, u uzvratu, u ponedjeljak sastaju Brighton Hove&Albion i Crystal Palace.

Kvalifikacije za Premierligu:

Watford - Leicester 3-1, prva utakmica 0-1 (Vydra 15, 65, Deeney 90+7 / Nugent 19)

dnevno.hr