OVO ĆE VAS POGODITI Mama poslala dirljivu poruku Daliću: Sine, idi do kraja, ali moram ti ovo reći

Livno, zlatko dalić, zlatko dalić, Livno, Livno, zlatko dalić, Livno, zlatko dalić, Livno, zlatko dalić, doček
Žao mi je njega, sekira mi se', brine se izbornikova majka, no na kraju sinu ipak poručuje nek' ide do kraja.

"Bosanac na čelu hrvatske reprezentacije. Majka ga voli, a Hrvatska slavi", riječi su kojima je novinarka FTV-a najavila prilog iz Livna donoseći priču o izborniku Zlatku Daliću.

Hrvatskog izbornika opisuju kao heroja kojem su njegovi Livnjaci ovih dana posvetili i jednu ulicu.

‘Žao mi je što se sekira'

Među brojnim sugovornicima koji ga hvala i njegova je majka Kata koja je opisala i daške napetosti iz svoje kuće dok je njezin sin vodio Vatrene u polufinalnoj utakmici protiv Engleske. "Ja mu kažem: ‘Izgubi!' A on: ‘A mama što?' A ja mu kažem pa da se ovo više prekine, dodijalo mi. Žao mi je njega, sekira mi se", kaže zabrinuta, ali i ponosna majka Kata poručujući sinu ipak da ide do kraja.

Na brata je ponosna i Mladenka Bandov koji svaku utakmicu također prati sa strepnjom. "Jako sam ponosna na njega i njegov uspjeh koji je napravio i što sam još ponosnija što je sam sve napravio, što mu nitko nije pomogao, nego sam. Bio je jako uporan, jako strpljiv, jako vrijedan", ističe sestra Zlatka Dalića.

Rodni Dalićev grad u kockicama

Rodni grad hrvatskog izbornika Zlatka Dalića pred svaku se utakmicu ‘odijeva' u kockice. Njime se ponose i bivši suigrači u malom i velikom nogometu.

"U Čulinom mlinu smo odigrali nekoliko sezona dok on nije otišao u Hajduk, tako da nam je ostalo to u nekom baš lijepom sjećanju, pogotovo nama sad ide u prilog ponovno oformljen klub, prvi donator je bio Zlatko, znači, sve naj", kaže Boro Matan, trener malonogometnog kluba ‘Čulin mlin'.

I trener vratara NK "Troglav" Miroslav Ištuk Čiše, koji je s Dalićem kao junior igrao nogomet za hrvatskog izbornika ima samo riječi hvale. "Zlatko je imao tu sreću i upornost i marljivost i takav je bio da je otišao u Hajduk u to vrijeme i probio se, hvala bogu", kaže Ištuk dok Matan dodaje kako je Zlatkov rezultat vrh vrhova.

Net.hr