Overebo pogurnuo Bayern, Arsenal 'pao' u Portugalu

Njemački Bayern ubilježio je 13 uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu i to je bio razlog velikog optimizma Bavaraca pred dolazak Fiorentine. Ozljeđenih nije bilo, svi su u vrlo dobroj formi, a prepune tribine trebale su stvoriti svečarski ugođaj koji je trebao kulminirati uvjerljivom pobjedom. No, dečki koji igraju za 'viole' nisu se baš složili sa svime time.

Bayern je, realno, bio bolji i kvalitetniji suparnik. Njegovi igrači, predvođeni Riberyjem i Robbenom, dobro su igrali, stvarali (polu)prilike, na poluvrijeme otišli i s golom prednosti, no sve to nije bilo dovoljno za pobjedu. Pogotovo ne uvjerljivu. Ivica Olić i Danijel Pranjić nisu bili u početnoj postavi, no Olić je ušao u igru u 66. minuti, točno sedam minuta prije nego li je Gobbi zbog udaranja laktom zaradio crveni karton i omogućio domaćinima viktoriju prema golu Freyja u posljednjih 15-tak minuta. Tom prigodom nastradao je Robben.

Bavarci su u vodstvo stigli doslovce u posljednjim sekundama prvog dijela. Natali je spotaknuo Riberyja u svom kaznenom prostoru i sudac Overebo pokazao je na bijelu točku. Strijelac za 1:0 bio je Robben.

U drugom dijelu nogometaši Fiorentine odigrali su puno bolje, barem do isključenja Gobba, a u jednom od napada Kroldrup se izvrsno snašao pred golom Butta i pospremio loptu iza leđa Bayernovog golmana. Gosti su se nakon toga zatvorili i prepustili inicijativu suparniku, no nije im puno pomoglo; minutu prije kraja na scenu je stupio Olić. Robben je izvrsno odapeo iz daljine, Frey odbio loptu, no do nje je stigao Olišć i glavom uposlio posve usamljenog Klosea. Njemački reprezentativac bio je u evidentnom zaleđu, no Overebo niti njegovi pomoćnici to nisu vidjeli i Bavarci su ponovno vodili.

Do kraja domaćini su imali još pokoju polupriliku, no rezultat se nije mijenjao. Tako je previdom sudaca Bayern stigao do (ne)zaslužene pobjede i u Firencu putuje puno mirnije.

Druga utakmica igrana je u Portugalu; tamo je Porto ugostio Arsenal i također pobijedio s 2:1. 'Topnici' su na Pirineje doputovao bez Eduarda i odigrali utakmicu koja se neće dugo pamtiti. Istina, na svojem Emiratesu imati će dobru priliku za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, no ukoliko će odigrati onako kao u prvoj utakmici protiv Porta, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Portugalci prođu dalje. Istina, osim Eduarda menadžeru Arsenu Wengeru nedostajalo je još dosta prvotimaca (Allmunia, Gallas, Van Persie, Aršavin...), no unatoč tomu od njegove se momčadi očekivalo puno više.

Domaćini su stigli do vodstva u 11. minuti kad je zabio Varela, izjednačio je veteran Campbell sedam minuta kasnije, a konačni rezultat postavio je Falcao u 51. minuti nakon jednog brzog izvođenja indirektnog udarca što je posve iznenadilo Arsenalovu obranu.

Ekipa iz Londona imala je statistički više od igre, no broj i kvaliteta prilika ipak su bili na strani domaćina. Bez obzira na minimalnu pobjedu Porta i minimalni poraz Arsenala sasvim sigurno u uzvratu 9. ožujka možemo očekivati veliku borbu i puno bolju igru.


BAYERN - FIORENTINA 2:1 (1:0)
München, Stadion Fussball Arena, gledatelja 66.000; Sudac Tom Henning Overebo

Strijelci: 1:0 Robben (45+3), 1:1 Kroldrup (50), 2:1 Klose (89).

Bayern: Butt; Lahm, Van Buyten (Contento, 46), Demichelis, Badstuber; Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery; Gomez (Klose, 66), Mueller (Olić, 66)

Fiorentina: Frey; De Silvestri, Kroldrup, Natali (Pasqual, 85), Gobbi; Marchionni, Montolivo (Donadel, 84), Bolatti, Vargas; Jovetić (Felipe, 75), Gilardino


PORTO - ARSENAL 2:1 (1:1)
Porto, stadion Dragao, gledatelja 52.000; Sudac Martin Hanson

Strijelci: 1:0 Varela (11), 1:1 Campbell (18), 2:1 Falcao (51)

Porto: Helton; Fucile, Rolando, Bruno Alves, Alvaro Pereira; Ruben Micael (Belluschi, 85), Fernando, Raul Meireles (Costa, 68); Varela, Falcao, Hulk (Gonzalez, 81)

Arsenal
: Fabianski; Sagna, Campbell, Vermaelen, Clichy; Diaby, Denilson, Fabregas; Rosicky (Walcott, 68), Bendtner (Vela, 83), Nasri (Eboue, 88)

tportal.hr