Ovakav Modrić bio bi pojačanje za bilo koju momčad!

Ova sezona pokazala je da je Luka, uz ostalo, posebno napredovao u tom segmentu igre. Potvrđuju to i sva četiri pogotka koja je postigao u Tottenhamu ove sezone. Posebno lijepe pogotke postigao je u pobjedi protiv Liverpoola 18. rujna prošle godine s rezultatom 4:0 i u zadnjem kolu u pobjedi protiv Boltona sa 4:1. Toj kategoriji svakako pripada i pogodak koji je Modrić postigao u maksimirskoj pobjedi s rezultatom 3:1 protiv Izraela, 6. rujna prošle godine. Izvan šesnaesterca zabijao je također i Wolverhamptonu 14. siječnja, kao i Wiganu sedamnaest dana poslije. Činjenica da je Luka postao kudikamo opasniji u zoni udarca sigurno je utjecala na to da je naš reprezentativac i ove sezone u igračkim križaljkama najjačih europskih klubova. Englezi ne prestaju gurati Modrića u Manchester United, iako je po kupovnoj moći City i te kako u prednosti. U sljedećem prijelaznom roku United navodno namjerava potrošiti 100 milijuna funti, a prve su mete Luka Modrić, Fernando Llorente (Athletic Bilbao) i Eden Hazard (Lille). Luka čeka najpovoljniju ponudu kao i razvoj situacije sa PSG-om, a o pogotku u utakmici s Boltonom kazao je:

- Čim sam udario loptu, znao sam da ide dobro. Nekad ide van, nekad unutra. Drago mi je da je ušla u mrežu. Sretan sam zbog pogotka i naše igre.

ESPN. The Sun, Goal.com, Sky Sport Modrića su proglasili igračem utakmice.

"U danima poput ovoga Hrvat bi poboljšao svaku momčad u ligi. Problem Spursa jest što ih čeka novo ljeto u kojem će pokušavati zadržati svoju vrijednu imovinu", piše ESPN.

Najbolje ocjene

The Sun je dodijelio Modriću osmicu, najvišu ocjenu na utakmici, dok je Sky Sports njegovu izvedbu vrednovao još višom devetkom. Goal.com Luki je dao sedmicu.

Od klubova koji bi po financijskoj moći u ovom trenutku zadovoljili potraživanja Tottenhama moguće je izdvojiti još samo nekoliko, poput Malage, madridskog Reala ili Barcelone. Financijska kriza ove sezone sigurno će u drugi plan baciti velikane u Italiji koji, čini se, neće biti tako rastrošni. Većina najozbiljnijih momčadi na Apeninskom poluotoku i lani je poslovala s gubicima.

Izvor: sportal.hr