FOTO/VIDEO  Ovaj Hrvat je otkriće sezone: Danijel Subašić

Danijel Subašić , nogomet, golman, Monaco, Danijel Subašić , Danijel Subašić , Monaco, Danijel Subašić , golman, Danijel Subašić , golman, Danijel Subašić , Monaco, Danijel Subašić , Monaco, uefa liga prvaka
Ove je sezone u Ligi prvaka primio tek jedan gol u pet utakmica i najbolji je vratar u tom natjecanju. Jedini gol Monacovom je čuvaru mreže zabio Brazilac Talisca u minimalnoj 1:0 pobjedi Benfice. U svim ostalim utakmicama u Ligi prvaka Subašić nije primio gol, uključujući i onoj sinoćnoj kada je klub iz Kneževine slavio u gostima kod Bayer Leverkusena s 1:0.

Bila je to utakmica u kojoj je Bayer dominirao, ali nije primio gol ponajprije zahvaljujući Subašiću, da bi potom preko Ocamposa došao do tri vrijedna boda.

Nakon utakmice je Subašić prema svom običaju skinuo dres i otkrio majicu s poznatim licom Hrvoja Ćustića, njegovog pokojnog prijatelja koji je poginuo na utakmici u Zadru 2008. godine. Što se tiče statistike, Subašić je prema Opti na prosjeku obrana od 93.8%, dok je prvi ispod njega Šahtarov čuvar mreže Andrij Pjatov (86.4%). Za usporedbu, po mnogima trenutno najbolji svjetski vratar Manuel Neuer na četvrtom je mjestu s prosjekom obrana od 76.5%, isto kao i veliki Talijan Gianluigi Buffon.