Otkriven sastav Hrvatske za Španjolsku, Dalić ima samo jednu dvojbu!

Domagoj Vida, Ivan Perišić, Ante Rebić, Manchester United, Liverpool, transferi, Domagoj Vida, Hrvatska reprezentacija, Hrvatska reprezentacija, Vatreni, SPORT KLUB, otkup prava, zlatko dalić, Vatreni, vatreni Hrvatska, Hrvatska vatreni, Hrvatska zemlja, Vatreni, Vatreni, FIFA ljestvica, Galerija Aluminij, Hrvatska, Mađarska
Dalićevi izabranici o Elcheu otvaraju sa Španjolcima koji su natjecanje otvorili pobjedom nad Englezima 2:1.

Pod vodstvom Luisa Enriquea izgledaju puno bolje, ubrzali su igru i večeras nas očekuje jako težak protivnik. Pogotovo ako se u obzir uzme podatak da su izrazito dobar domaćina pa tako kod kuće nisu izgubili čak 15 godina!

- Znam da Španjolska nije 15 godina izgubila natjecateljsku utakmicu na domaćem terenu, ali vjerujem da možemo srušiti tu tradiciju. Rušili smo neke tradicije i na SP-u, zašto ne bi i sada u Elcheu. Vjerujem da nakon Argentine i Engleske možemo srušiti i trećeg svjetskog prvaka u dva mjeseca, rekao je Dalić.

Vatreni su prije dva mjeseca oduševili svijet i uzeli srebro u Rusiji, ali otada se puno toga promijenilo. Od reprezentacije su se oprostili Subašić, Ćorluka i Mandžukić, a nema ni ozlijeđenih Lovrena, Strinića, Rebić i Kramarić pa će naš izbornik morati tražiti neka nova rješenja.

Dalić je i sam najavio da će Hrvatska uvijek igrati na pobjedu, ali da mu ovo natjecanje služi kao selekcija za ono najbitnije, a to je projekt Europsko prvenstvo.

- Rekao sam da nam rezultat u Ligi nacija nije na prvom mjestu, ali to ne znači da ne želimo pobjedu. Dat ću priliku nekim igračima da budem na čistu mogu li na njih računati u budućnosti. Bit će ovo sedmi međusobni susret Hrvatske i Španjolske, a zasad naši protivnici imaju jednu pobjedu više (3:2), dok je jedan susret završio bez pobjednika. Večeras ćemo pokušati srušiti njihovu tradiciju, a već se zna i vjerojatni sastav. Prema posljednjim informacijama iz Španjolske, u napadu će biti Santini, a izbornik ima još jednu dvojbu: nije siguran hoće li zaigrati Pjaca ili će probati neku kombinaciju s Kovačićem.

Sastav bi, prema svemu sudeći, trebao izgledati ovako: Kalinić - Vrsaljko, Vida, Mitrović, Pivarić - Brozović, Rakitić - Pjaca (Kovačić), Modrić, Perišić - Santini.

Vecernji.ba