Otkazane prijateljske utakmice u Sloveniji, Hajduk će igrati na tajnim lokacijama s niželigašima

Hajduk, pripreme, Slovenija
...a sad je na isti način postupila i slovenska policija od koje je Hajduk tražio i u početku dobio alternativna rješenja, ali je zadovoljstvo kratko trajalo.

- Otkazane su nam obje službene prijateljske utakmice, slovenska policija ih je ukinula - informirao nas je Ante Bilić, Hajdukov direktor odjela za odnose s javnošću.

Navodno je naprasnoj odluci slovenske policije da otkaže Hajduku utakmice protiv Steaue (8. srpnja) i Bursaspora (12. srpnja) prethodilo naklapanje kako bi Hajduk protiv Steaue zaigrao negdje u blizini Kranjske Gore?!

Istina ili ne, nitko to ne želi ni potvrditi ni demantirati, tek Slovenci su jučer Hajduku zabranili igranje javnih, prijateljskih utakmica. I točka. Kako se to lakonski kaže - iz sigurnosnih razloga. I Slovenci zaziru od incidenata i navijačkih ekscesa. Čim je procurilo gdje bi se to moglo eventualno igrati, "bijele" je sustigla zabrana.

Podsjetimo, Hajduk je u startu trebao igrati tri utakmice po Austriji tijekom svog boravka u Bad Kleinkirchheimu, uglavio je i protivnike, Baku, Steaua i Bursaspor. U Lendorfu, Villachu i Wernbergu, na visokoj razini. Onda su Austrijanci rekli - stop. Ništa od toga. Navijači iz Hrvatske nisu dobro došli. Hajduk se snašao, zamolio Slovence, oni su pristali, u tom "preseljenju" otpao je Baku. Ali su ostali Steaua i Bursaspor, sasvim dovoljno, mislilo se. I sad novi momenti.

A da se sakriju? Ne vrijedi, ne može Steaua doći krišom bilo gdje i zatvoriti se iza vrata da odigra meč, kad rumunjsku momčad prati tv-postaja, uostalom sjetit ćete se iz Antalyje da je susret protiv Dinama iz Bukurešta prenosila rumunjska tv. Tako su i sada po Austriji, uz Steauu.

Dakle, sa Steauuom se nije igrati na kukalo. A sa Bursasporom? Bi li Turci pristali, da se nađemo negdje ispod Alpi?! Ma, sve je to ispod nivoa, gdje će se sad sakrivati i od policije i od javnosti?! Kakve bi bile sankcije, reperkusije...

Vrlo nezahvalna pozicija. No, "bijeli" ne daju gušta priznati kako im sve to ipak remeti pripreme, gtrener Krasimir Balakov kaže da on ima mnogo taktičkog posla da odradi s ekipom i da će svoje cikluse dovršiti, makar samo treniranjem, a za sparingiranje pronaći će već neke lokalne družine koje bi onda iza zatvorenih vrata s "bijelima" trenirale.

Makar u Bad Kleinkirchheimu. Ili u blizini. Kad i gdje, to se još ne zna. Prvi sparing planiran je već u srijedu predvečer, da nadomjesti otprije otpali Baku...

Logično je pitanje kako su to Slovenci dopustili Dinamu da igra, a Hajduku odjednom zabranjuju? Presudila je špekulacija koja je Hajduka navodila prema Kranjskoj Gori, dok se Dinamo drži skrovito i tajno, pa se navodno uopće nije znalo da "modri" igraju u Dravogradu...

Hajduk će ipak odigrati "neke utakmice", kao što se skrivalo na putu do Sladkog vrha prije dvije godine protiv Shanghai Shenhue. Rečeno je da ni igrači neće znati kuda se ide, ako se krene jednog ili dva popodneva iz Bad Kleinkirchheima u nepoznatom pravcu.

A novinari će također u zadnji trenutak saznati destinaciju gdje se ide...

Kako god okrenuli, to ne mogu biti dobre vijesti, dapače, Hajduk je ostao "na suho"! Bez prave provjere i generalke ususret početku sezone što se igra 19. srpnja protiv Šibenika, a već 23. srpnja treba ugostiti Barcelonu.

Iza zatvorenih vrata, negdje po Austriji, protiv koga?! Da doslovce - nitko ne zna. Ni policija?! Ako i to uspiju. U suprotnom, posvetit će se sasvim odigravanju međusobnih dvoboja dvije momčadi, ovdje na raspolaganju ima 29 igrača, sad kad stižu iz Splita još i Luštica i Milić, a iz Japana je doputovao Inoha.

Ima igrača, ali nema protivnika. Stvarno, neobične pripreme. Hajduk je ovdje u ilegali, u Bad Kleinkirchheimu, ostaje do srijede, a reporteri postaju specijalci-detektivi.

izvor: slobodna dalmacija