Osuđeni i deportirani: Nogometaši iz BiH igrali na crno u nižerazrednom klubu u Švicarskoj

švicarska, izgon
Radi se o trojici bh. državljana i dvojici državljana Brazila, starosti između 20 i 28 godina, stoji u priopćenju javnog tužitelja Kantona St.Gallen, prenosi Radiosarajevo.ba pozivajući se na tagblatt,

"Mogu potvrditi da se radi o našem klubu", rekao je Natal Schnetzer, predsjednik FC St.Margrethena koji se natječe u 2. Regionalnoj ligi.

Predsjednik kluba izjavio je da igrači nisu igrali za plaću pa im nije bila potrebna radna dozvola.

Oni su u Švicarskoj boravili su na osnovu turističkih viza. Nastupali su za 300 franaka džeparca mjesečno i plaćen stan,

No, prekršili su švicarske zakone zbog kojih su prošlog tjedna deportirani, a izrečena im je i zabrana ulaska u zemlju u trajanju od tri godine.

"Nismo imali nikakve financijske koristi od njihovog angažiranja. Situacija od potpuno drugačija od one kad, recimo, vlasnik građevinske tvrtke angažira deset bh. državljana da nose cement na gradilištu. Uostalom, mi nismo tražili ove nogometaše nego oni nas", brani se predsjednik Schnetzer.

Tužiteljstvo najavljuje istragu i protiv nogometnih čelnika koji su dozvolili registraciju nogometaša bez odgovarajuće radne dozvole.