Osim: Teren bi mogao biti naš najveći saveznik

Prvak Bosne i Hercegovine u prvom susretu odigranom u Plzenu prošlog tjedna ostvario je povoljan rezultat koji ulijeva nadu da bi ''Željo'' mogao izbaciti daleko bogatijeg protivnika. Željezničar je izgubio s podnošljivih 4:3, pa su u taboru tima s ''Grbavice'' optimistični pred sutrašnji uzvrat.

Trener Željezničara Amar Osim naglasio je na danas održanoj konferenciji za medije da bi najveći saveznik njegovoj momčadi mogao biti teren na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'', koji je dosta lošiji od travnjaka na koje su navikli Česi.

- Naravno da će lošiji teren odgovarati više ekipi koja je slabije tehnički potkovana. Česi su u stanju da se dodaju pola sata bez da izgube loptu, a mi nismo - kazao je Osim.

Za susret protiv Viktorije Osim neće moći računati na ozlijeđenog Hasanovića, ali ekipa će biti jača za Svraku i Ćolića koji nisu imali pravo nastupa u prvom susretu.

- Kada se vrate standardna dva igrača u ekipu koji na klupi ima pet juniora, onda je to ohrabrujuće. Adilović bi trebao biti u boljem fizičkom stanju u odnosu na prvu utakmicu, što je također razlog više da se imamo čemu nadati - dodao je trener Željezničara.

Vratar Željezničara Adnan Hadžić vjeruje da je Viktoriju moguće proći ukoliko svi igrači ''plavih'' daju svoj maksimum.

- Česi su favoriti, tu nema sumnje, ali ako svaki igrač pruži 200 posto svojih mogućnosti možemo se nadati prolazu - rekao je Hadžić i dodao da se nada da neće imati posla kao u prvom susretu u Plzenu, na kojem je pokazao da se zaista radi o kvalitetnom čuvaru mreže.

Uzvratni susret između Željezničara i Viktorije igrat će se sutra u 21 sati na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' u Sarajevu.

Fena