Oscar: Jose Mourinho nam ne dozvoljava da se previše opustimo

inter, barcelona, Jose Mourinho, Oscar dos Santos Emboaba Júnior, Jose Mourinho, Chelsea, Jose Mourinho, Chelsea, Jose Mourinho, Manchester U, Jose Mourinho, Manchester United, Jose Mourinho, Manchester United, Jose Mourinho, Hrvatska reprezentacija, Jose Mourinho, Manchester United

Nogometaš Chelseaja Oscar je izjavio da trener Jose Mourinho ne dozvoljava igračima da se previše zanesu i opuste poslije izvanrednog početka sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Na početku svake utakmice razmišljamo samo o pobjedi. Odigrali smo neke susrete neriješeno, ali važno je da nismo izgubili. Trener razgovara sa nama prije svakog susreta i govori nam da ne smijemo biti previše uvjereni u sebe, već da uvijek trebamo pokušati da igramo još bolje i kvalitetnije", kazao je Oscar.

Napomenuo je da svi igrači pažljivo slušaju preporuke trenera dodajući kako se nisu opustili nakon dobrog početka sezone.

"S obje noge smo stabilno na zemlji jer nismo osvojili ni prvenstvo ni Ligu prvaka, tek je početak sezone i ima još mnogo utakmica do kraja koje trebamo pobijediti", rekao je 23-godišnji Brazilac.

Chelsea je osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka, a u Premier ligi je na prvoj poziciji sa 36 bodova, šest više od Manchester Cityja.