Orkestrirana kampanja protiv NK Široki Brijeg

NK Široki Brijeg

Ovime ne želimo umanjiti zasluženu pobjedu domaćina, ali želimo skrenuti pozornost javnosti na nekoliko detalja, odnosno na činjenicu da smo još jednom smišljeno onemogućeni da u sportskom nadmetanju, u ravnopravnim uvjetima, odigramo utakmicu. Prije svega moramo napomenuti kako je, na žalost, već na početku punom parom proradila „kuhinja" u režiju tročlanoga Povjerenstva za suce i tajnika Salema Prolića pa je za derbi određen sudac Petrović koji, zorno je to pokazala utakmica, apsolutno nije dorastao dijeljenju pravde na jednome ovakvom susretu.

Petrovićevo suđenje bilo je, prije svega, antinogometno, pri čemu je teško oštetio NK Široki Brijeg, a nije nedostajalo ni pogrešnih odluka na štetu FK Sarajevo. Možda bi bilo bolje da je Petrović u završnici prvog poluvremena dosudio kazneni udarac za domaćina, onda bi se valjda barem donekle drukčije ponašao u drugom poluvremenu. O Benkinom, pak, udaranju bez lopte našeg igrača Brekala, kao i nekim drugim detaljima na štetu NK Široki Brijeg dakako da ćemo dostaviti detaljne dokaze nadležnim tijelima Saveza.

No, odmah svakako možemo reći kako je Petrović u drugom poluvremenu u potpunosti promijenio kriterij suđenja, i to grubo na našu štetu. Bilo je to vidljivo „iz aviona". Drsko i bezobrazno, cijelo drugo poluvrijeme navlačio je u korist momčadi Sarajeva, dosuđujući „mali milijun" nepostojećih prekršaja u zoni oko šesnaesterca, dok je, s druge strane, „zažmirio" na prekršaje nad našim igračima u sličnim situacijama.

Moramo, nažalost, spomenuti i kako smo na Koševu dočekani izrazito neprijateljski od publike i u svečanoj loži, uz salve uvreda i izljeve mržnje na nacionalnoj osnovi. Zanimljivo, na takvo gnjusno ponašanje poticao je nogometaš Sarajeva Džemal Berberović. Za razliku od njega i njegova „potpirivanja vatre", policija je ipak reagirala na vrijeme, a uime Uprave FK Sarajevo Dino Selimović nam se ispričao na, ne prvi puta u Sarajevu, doživljenim neugodnostima.