Ono što je Dinamo u 1. HNL, Zrinjski može biti u bh. ligi

HŠK Zrinjski-NK Vitez
U toj su godini plemići osvojili svoj peti naslov prvaka u Premijer ligi BiH, svoj treći naslov u posljednje četiri sezone.

Dominacija na domaćoj sceni

Iako Zrinjski ni ove sezone nije briljirao u Europi (tijesno je ispao od Maribora u kvalifikacijama za Ligu prvaka), na domaćoj sceni je u zadnjim kolima uspio uhvatiti novi naslov. U tom tempu Mostarci su i nastavili novu sezonu. Dugo su igrali najbolji nogomet, sve do rezultatske krize nakon koje su sišli s vrha ljestvice. Prvi dio sezone završili su na 2. mjestu s 40 osvojenih bodova, jednim bodom manje od prvoplasiranoga Željezničara te 5 više od Sarajeva i Širokog Brijega. U posljednjih pet godina Zrinjski je najuspješniji klub u BiH, bez obzira na to što Mostarci za Željom "kaskaju" jedan bod, imaju dobre izglede za novi naslov prvaka.

Dobar rad

Dokopa li se Zrinjski trećeg uzastopnog naslova prvaka u Premijer ligi BiH, taj bi klub još jednom potvrdio kako je jedan od dominantnih klubova u nekom od nogometnih prvenstava cijele regije. Pojam za nogometnu dominaciju na ovim prostorima je zagrebački Dinamo u 1. HNL. Teško će se bilo koji klub u regiji primaknuti stupnju dominacije koji ima Dinamo, ali ono što je Dinamo u svom prvenstvu, Zrinjski na neki način može postati u Premijer ligi BiH. U nogometu se uvijek može očekivati i slaba sezona kluba, ali nitko ne može osporiti dobar rad koji je prisutan u Zrinjskom. Dobar rad aktualne uprave, predvođene Dankom Šulentom, vidljiv je i lako mjerljiv. Svi stručni stožer posljednjih godina davali su doprinos, dok najveći dio zasluga ipak treba pripasti igračkom kadru. Klub u posljednje vrijeme ima i izraženiju transfer politiku. Jedino u čemu Zrinjski nije na razini nekih drugih klubova je slabija posjećenost na domaćim utakmicama, odnosno posjećenost koja nije razmjerna uspjesima te momčadi, kao i premali broj mladih igrača poniklih u klupskoj školi nogometa.

Vecernji list