Omladinska škola HŠK Zrinjski: Zrinjski je život i više od toga

omladinska škola
U svojim tekstovima volim ih nazvati mladi Plemići, a oni to jesu i u Zrinjskom ih se uči da kroz godine budu ono što su bile sve davne i ove malo novije generacije igrača HŠK Zrinjski Na njihovu sreću rodili su se nakon nesretnog rata na ovim našim prostorima, i zahvaljujući tome imaju sreću da budi dio velikog projekta zvanog HŠK Zrinjski.

Ti dječaci, a evo u ovo novije vrijeme i djevojčice također imaju sreću da u Zrinjskom rade treneri koji su bivši nogometaši i ljudi koji vole klub u kome su nekada igrali, i u kome sada rade posao koji najviše vole. Nekorektno bi bilo sada spominajti neko ime jer oni su dio velikog tima koji čini Omladinsku školu HŠK Zrinjski.

Prije nekoliko dana pisao sam na ovom našem portalu o uspjesima svih kategorija Zrinjskog. Redom su mladi, ali i oni malo stariji Plemići rušili svoje protivnike, i to je veliki uspjeh svih onih koji igraju za Zrinjski, ali i svih onih koje vole Plemiće. Nažalost ti mladi Plemići su daleko od svjetla velikih pozornica i na njih nitko od medija ne obraća pozornost. Tek ponekad kada se plasiraju u neko od finala na stadion Zrinjskog zaluta neko od novinara zureći u tu djecu kao da su došli u Mostar iz nekog drugog svijeta ili neke druge dimenzije.

Godinama su mlade generacije Zrinjskog u vrhu domaćeg nogometa, bilo o kojoj da se generaciji radi. Omladinska škola Zrinjskog je nadaleko poznata i priznata. Temelje toj školi udario je veliki i nažalost pokojni Miroslav Mican Kordić, a gdje je on stao nastavili su drugi, i tako će biti sve dok Neretva teče kroz naš grad. Omladinska škola organizira Hej ligu, koja je upravo u tijeku, svake godine igraju se turniri u spomen na pokojne Micana Kordića i Ivana Ćubelu. Oni su živjeli Zrinjski, kao što Zrinjski žive naši mali i mladi Plemići 24 sata na dan, 365 dana u godini. Mladi Plemići su ponos svog Zrinjskog, svog Mostara i svoje Hercegovine. Njima je Zrinjski život i više od toga i oni će sutra ili za nekoliko godina biti ti koji će donostiti titule prvaka na stadion pod Bijelim Brijegom.

Potvrda svega napisanog je juniorski turnir u Italiji. Otišli su naši mladi nogometaši na njega unaprijed prežaljeni jer će tamo igrati sa velikim klubovima sa budžetima kakvi se na ovim prostorima ne mogu ni sanjati. Otišli su igrati sa velikim klubovima koji imaju uvjete, usuđujem se napisati i nekoliko desetina bolje od uvjeta u kojima rade mladi nogometaši Zrinjskog . Ti veliki klubovi sve to imaju, ali nemaju ljubav prema svom klubu kakvu imaju mladi Plemići prema Zrinjskom. Juniori Zrinjskog su u vječnom gradu svladali sve svoje protivnike i plasirali se u finale. Mediji iz ove države ispartili su mlade Plemiće na turnir samo usputno, jer je na isti turnir išao klub koji oni favoriziraju i koji je puno više „njihov" od Zrinjskog. Ti "njihovi" će sutra sa tribina gledati "naše" kako igraju u finalu velikog turnira.

Omladinska škola je skupa sa navijačima Zrinjskog najveća snaga jedinog mostarskog nogometnog prvaka i zaslužuje mnogo više pozornosti koju ima sada. Ti momci to zaslužuju jer oni su naše bolje sutra, i oni su budućnost Zrinjskog na ponos svojih roditelja, prijatelja, navijača i trenera u omladinskoj školi.

HERCEGOVINA.info