Omladinac kažnjen s 5000 KM i 4 utakmice izvan Lipika

Prva liga FBIH: HNK Čapljina - NK Bratstvo 3:2

Tako je Disciplinska komisija donijela odluku o kažnjavanju NK Omladinac novčanom kaznom od 5000 maraka i zabranom odigravanja četiri utakmice na svom stadionu Lipik, uz obvezu odigravanja utakmica na stadionu koji je udaren više od 50 kilometara od Mionice.

Kažnjene su i najodgovornije osobe u organizaciji utakmice, a to su povjerenik za sigurnost Omladinca, Kujraković, kojem je odrđena zabrana vršenja svih funkcija u nogometnom sportu u trajanju od dvije godine. Službeni predstavnik Omladinca, inače direktor kluba, Miralem Kamberović je kažnjen zabranom vršena svih funkcija u nogometnom sportu u trajanju od 12 mjeseci.

Disciplinska komisija je osim toga donijela odluke i o susretu 13. kola Prve lige FBiH između Krajine i Krajišnika, na kojem su gostujući igrači iz protesta napustili teren u 90. minuti susreta.

Tako je NK Krajišnik iz Velike Kladuše zbog ovog čina kažnjen oduzimanjem 3 boda, dok je službeni predstavnik Krajišnika Fahrudin Šehić kažnjen zabranom vršenja svih funkcija u nogometnom sportu u trajanju od 6 mjeseci i novčanom kaznom u iznosu od 500 maraka.

Er. B. Dnevni list / NSFBIH