Oliver Petrak: Rušio sam i Hajduk, ali hercegovački je derbi nešto posebno!

sloga zrinjski
Ambiciozni prvoligaš iz Mostara tako je po četvrti put u povijesti osvojio naslov prvaka, time postao i najuspješniji klub u povijesti bh. nogometa!

Momčad Vinka Marinovića slavila je sa 3:0 na gostovanju kod Mladosti iz Kaknja, tako kolo prije kraja prvenstva stigla do vrijednog trofeja. Brojni su igrači ove sezone odskočili u redovima Zrinjskog, a jedan od junaka svakako je i 25-godišnji Zagrepčanin Oliver Petrak.

"Još nisam svjestan što smo napravili. Niti ja, niti moji suigrači. Evo, prespavali smo tu noć, emocije se još nekako nisu slegnule. Presretni smo. Zbog odlične sezone, ali i fenomenalnog dočeja koji su nam na stadionu pripredili naši navijači" kazao je u razgovoru za Goal veznjak Zrinjskog Oliver Petrak, pa nastavio:

"Fešta? Ma da, i mi igrači smo malo izašli van i proslavili ovaj naslov. No, do kraja prvenstva ostala je još jedna utakmica, nju moramo odraditi kako treba. Bez obzira što smo već osigurali taj naslov prvaka."

Zrinjski je ove sezone rušio brojne rekorde u BiH nogometu...

"Evo, i do mene su doprle takve informacije, ponosan sam zbog tih uspjeha. Zrinjski je četvrti put u povijesti postao prvak BiH, ne znam ni sam koliko smo dugo neporaženi na domaćem travnjaku, a i primili smo najmanji broj pogodaka. To pokazuje koliko smo bili kompaktna i čvrsta ekipa, zasluženo smo dohvatili taj naslov. Istina, bilo je i oscilacija kroz sezonu, ali trofeji se zauvijek pamte. U vrlo izjednačenoj ligi mi smo imali konstantu i ispunili san svakog igrača. Osvojili titulu prvaka. A biti prvak neke države je velika stvar."

Što ćete najviše pamtiti iz ove sezone?

"Uh, teško pitanje, vjerojatno sreću nakon osvajanje naslova. Trofeji se ipak najviše pamte. Ali, svakako i utakmicu protiv Širokog Brijega, kada smo slavili sa 4:3. To je možda za nas bila i ključna utakmica sezone, tu smo dobili samopouzdanje i onda nam je u nastavku sezone bilo lakše igrati. Taj hercegovački derbi je bilo nešto neopisivo, to se stvarno trebalo doživjeti."

Ovo vam je prvi trofej u karijeri...

"Da, i to se zauvijek pamti. OK, prije sam s Lučkim ostvario plasman u Prvu HNL, ali tada je Gorica bila prva, iako smo mi na kraju ušli u viši rang. Ovo mi je sada sigurno najdraži trenutak u karijeri. No, tu trebam izdvojiti i pobjedu s Lučkim protiv Hajduka na Poljudu. To su velike stvari, sjajni rezultati."

Jeste li već zvijezda u Mostaru?

"Haha, ma kakvi, ne bih to tako rekao. Ne volim se isticati i pokazivati, ali je točno da me ljudi prepoznaju u gradu. Gledajte, ja sam prvi puta u nekom klubu za koji diše cijeli grad. U Mostaru svi dišu za Zrinjski, užitak je igrati pred takvim navijačima. Naši Ultrasi su čudo, u stopu nas prate na svakom koraku. To je sve za mene veliko iskustvo. No, sada ne smijemo stati, niti živjeti na staroj slavi. Već svakim danom htjeti još više, napraviti da osvajanje trofeja za Zrinjski postane rutina."

Odlazak u BiH za vas se pokazao punim pogotkom?

"Tako je, ovdje sam dobio podršku kluba, ovdje potpuno stasao. U Zrinjski sam došao nakon kratke epizode u Istri, prije toga sam bio u Sesvetama. I bio ozlijeđen gotovo godinu dana. A onda sam tu dobio prigodu, nadam se da sam ju i iskoristio. Evo, u ovoj sam sezoni standardan, a mi smo osvojili naslov. Ne može bolje."

Slijedi Europa...

"Za nas bi i sam plasman u Europu već bio uspjeh, a mi smo osovjili naslov prvaka. I to u vrlo kvalitetnoj ligi. OK, ova liga možda nije na razini HNL-a, ali tu ima 6-7 jako neugodnih i kvalitetnih momčadi. Tu su Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, mi, Sloboda... Kvaliteta lige se diže svake godine, a sada će se liga još i smanjiti."

Zrinjski je prošle sezone podbacio u Europi...

"Joj, išli smo na dug put u Armeniju gdje smo realno kiksali, tamo smo mogli protiv Širaka ostvariti bolji rezultat. A onda smo doma primili gol u zadnjoj sekundi. Sada svi skupa očekujemo određene pomake. Znamo da nam neće biti lagano, sada ćemo zaigrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka gdje su momčadi još kvalitetnije. No, mi tu nemamo što izgubiti, možemo zaigrati opušteno, a vjerujemo da ćemo proći bar jednog protivnika."

Tada biste mogli onda i na zagrebački Dinamo...

"Haha, bilo bi to lijepo. Ja sam kao klinac prošao nekakve selekcije u Dinamu, to je oduvijek bio moj klub. I bila bi mi posebna draž zaigrati u Maksimiru. No, polako, daleko je Europa."

Vaša budućnost? Ostajete li u Zrinjskom?
"Krajem sezone mi istječe ugovor sa Zrinjskim, pa ćemo vidjeti što će biti dalje. Naravno da bih volio otići u inozemstvo, zaigrati u nekoj snažnijoj ligi gdje su i financijski uvjeti puno bolji. No, za sada sam potpuno koncentriran na Zrinjski. Ima nekakvih upita za mene, ali još to nije ništa konkretno. U svakom slučaju sjest ću i razgovarati s obitelji, pa donijeti najbolju odluku" zaključio je Oliver Petrak.