Oliću nagrada HNS-a za 100 nastupa za 'Vatrene'

Ivica Olić, Vatreni, hrvtaska vatreni
Ivica Olić primio je danas posebnu nagradu Hrvatskog nogometnog saveza povodom ulaska u 'klub odabranih' - skupinu igrača koji su za hrvarsku reprezentaciju upisali stotinu nastupa. Nagradu je Oliću predao predsjednik HNS-a i od jučer član Izvršnog odbora UEFA-e Davor Šuker. Olić se pridružio maloj skupini igrača koji su dosada za hrvatsku reprezentaciju skupili troznamenkasti broj nastupa - Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Dario Šimić i Josip Šimunić.
Olić je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 13. veljače 2002. godine protiv Bugarske, a iste je godine na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji zabio izjednačujući pogodak Italiji. Godinama je dobivao povjerenje različitih izbornika te je nastupao za Hrvatsku i na EP-ima 2004. i 2008. te SP-ima 2002., 2006. i 2014., dok je posljednji Euro u Ukrajini i Poljskoj propustio zbog ozljede.

Ukupno je postigao 19 pogodaka za reprezentaciju, a među važnijima ističu se onaj Italiji 2002., Njemačkoj na Euru 2008., Bugarskoj u kvalifikacijama za EP 2004., Turskoj u dodatnim kvalifikacijama za EP 2012., Engleskoj na Wembleyju i Srbiji u kvalifikacijama za SP 2014. Olić je, nakon SP-a 2002., zabio pogodak i na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv Kameruna.

Olićeva klupska karijera počela je u Marsoniji, a najzapaženije nastupe imao je u klubovima u Njemačkoj - u početku u HSV-u te, kao ljubimac navijača, u velikom Bayernu. Kao i ovo današnje, priznanje Bayernovih navijača nije došlo slučajno.

Naime, Olić je imao iznimno važnu ulogu u Bayernovu pohodu na finale Lige prvaka 2010. godine, kada je zabio gol na Old Traffordu koji je pomogao srušiti Manchester United, a potom i hat-trick u polufinalu protiv Lyona. Posljednja Olićeva utakmica u dresu Bavaraca bila je ona protiv Chelseaja 2012., nakon čega se istog ljeta preselio u Wolfsburg. Poslije nove uspješne epizode i novih pogodaka, Olić od siječnja ove godine igra za HSV.