Olić progovorio o temi koja je izazvala ljutnju navijača

Ivica Olić
Hrvatska nogometna reprezentacija je održala konferenciju za medije na kojoj su se pojavili Josip Šimunić i Ivica Olić.

"Raspoloženje među nama je odlično. Na Islandu je bilo dobrih stvari, jedino nam je nedostajao pogodak. No, to je nogomet, i zato je nogomet toliko zanimljiv. Stvorili smo nekoliko prigoda, ali smatram da smo morali malo više napasti. Ipak, igrali smo u gostima, a možda smo u glavi imali kočnicu zbog opasnosti da slučajno ne primimo pogodak. Da smo zabili taj pogodak bila bi druga priča, znam. Analizirali smo utakmicu, vidjeli što nije bilo dobro i to ćemo ispraviti. Jako je pozitivno što nam Island nije stvorio prigodu. Nakon zadnjih par utakmica gdje smo pokazivali nesigurnost, sada je bilo puno bolje. Znate, nije to lako sve ispraviti u nekoliko dana", kazao je Šimunić pa dodao:

"Očekujem dobru atmosferu u Maksimiru, nadam se da će stadion biti pun i da će se nakon ove utakmice puno pozitivnije gledati na hrvatski nogomet. Konkretno smo vidjeli da moramo igrati malo pametnije. Možemo i mi napraviti krivi korak, ali mogu i oni. Nadam se da ćemo sve riješiti u 90 minuta jer smo puno kvalitetniji na svim pozicijama. No, nitko te za to ne pita, bitan je rezultat. Mi smo u zadnjih godinu dana imali problema i mislim da smo na jako dobrom putu da sve ispravimo i nadoknadimo. Čak i da igramo loše, a nadam se da ćemo igrati dobro, bitan je rezultat. Bitna je ukupna pobjeda", zaključio je Šimunić, a Olić, koji bi prema posljednjim najavama trebao igrati od prve minute, nastavio:

"Sigurno je da ćemo htjeti što prije dati pogodak, da ćemo krenuti presingom. U prvoj utakmici smo se upoznali s Islandom. Bez obzira što nismo stvorili jako puno šansi, imali smo puno mogućnosti da dođemo do njih i uvjeren sam da će u Zagrebu biti bolje. Veliki korak prema naprijed je učinjen u defanzivnom smislu, posve smo smirili suparnika. Neka svatko odigra dvadesetak posto bolje i to će biti to. I iskustvo može biti naša prednost. Imamo igrače iz pravih klubova, oni su iskusni. Mislim da ćemo naći rješenje kako zabiti! Ja još nisam napravio stopostotni trening, odigrao sam poluvrijeme, nije se ništa pogoršalo. Sad ću krenuti s pravim treninzima i vjerujem da ću biti spreman za svih 90 minuta. Najbitnije je pokazati zajedništvo, napraviti presing i ne dati im disati. Puno smo kvalitetnija momčad od njih, to se vidjelo u prvoj utakmici. Uvijek se može dogoditi da primiš gol, kao što se može dogoditi da mi njima damo tri. Svi smo mi svjesni važnosti ove utakmice. Ne igramo protiv top momčadi, igramo protiv solidne ekipe koja je dobro organizirana. Razmišljam pozitivno i uvjeren sam da ćemo otići u Brazil", kazao je Olić i progovorio o premijama i podjeli pola milijuna eura u slučaju plasmana na SP, temi koja je zasmetala dio hrvatskih navijača.

"Premije? Mi o tome nismo ni razmišljali, nitko od nas. Svi u reprezentaciji koji igraju ‘vani' su financijski osigurani. Nama to nije problem i to nas sigurno nije dodatno motiviralo. Naravno da se tome u medijima dalo pažnje. Da smo mi savezu dali pola milijuna eura, isto bi bili motivirani. Igrao sam na svjetskoj smotri i znam što to znači", kazao je napadač pa se vratio na protivnika.

"Kad gledam kako smo igrali prošle utakmice, nismo ni mogli davati više golova. Ono što je sad pozitivno jest da smo shvatili da samo zajedno možemo, odigrali smo utakmicu protiv Islanda u kojoj suparnik nije imao nikakvu šansu. Mi smo svjesni da smo bili dominantniji i da smo to morali iskoristiti. Sve je na nama, vjerujemo u prolaz. Njihovo samopozdanje? O tome ćemo pričati nakon utakmice, što su to oni napravili? Mogu biti sretni što nisu primili gol. Oni su kod kuće morali dati više. Ne vidim razloga za njihovo neko veliko samopozdanje, ne vode oni 3:0. Ja sam uvjeren da ćemo stvoriti pet, šest šansi i da ćemo znati to iskoristiti. Poručujem navijačima da je jako lijepo igrati pred punim stadionom. Kad sam igrao protiv Belgije i vidio prazan stadion bilo mi je teško, pogotovo jer dolazim iz Njemačke gdje nisam nikad vidio praznu stolicu na stadionu."

Sportski.net|A.K.