Ograda na Sjeveru bez šiljaka, Hajduk poručio svima: navijači su prijatelji kluba!

Torcida, Hajduk, Torcida, Hajduk, NK Hajduk, Torcida, Torcida, Hrvatska, Gruzija, bojkot, Hajduk, Dinamo, gledanost, Hajduk, inter, Europska liga, Hajduk, kazna, UEFA, Torcida, rođendan, Torcida, HNS, Hajduk, torcida hajduk, Torcida, Hajduk, hajduk split torcida, everton, Poljud, Hajduk, Hajduk, Dinamo
I to nam se čini kao najveća vijest očekujući dvoboj Hajduka protiv Istre; dogodine se nitko neće sjećati tko je igrao desnog beka ili stopera, možda napadača u dvoboju protiv Puljana, ali će se pamtiti da je 10. ožujka 2018. godine po prvi put nakon toliko vremena sjeverni dio tribine bio - bez šiljaka. Napokon!

Svi šiljci bit će uklonjeni do današnje utakmice protiv Istre koja u Poljudu počinje u 17 sati!

I to na sjeveru. Zapad i istok imat će dotjerane ograde, kad se stignu... Na sjeveru se pak jučer užurbano radilo.

Jasna je poruka: navijači su prijatelji kluba, i te kakvi. I nikakvi šiljci koji zlokobno strše u prostor za publiku nikome nisu potrebni.

U redu, djelovali su kao upozorenje da se ne može tek tako lako preskočiti ogradu i utrčavati u teren. No, tko bi to uostalom i htio?!

Dobro, lani se protiv Rijeke jedan momak odvažio utrčati, a šiljci ga nisu spriječili. Još jedan dokaz da šiljci ne trebaju.

A uklanjanje šiljaka je nedvosmisleni potez dobre volje.

U Hajduku su primjerice 2000. godine imali problema kad se učestalo prodiralo sa sjevera u igralište, bilo je i prekinutih utakmica, protiv Šibenika i Dinama... Nakon toga su ograde učvršćene. Postavljeni su i šiljci.

Međutim, sad je vrijeme da se šiljci skinu i ukinu, rekosmo da su očito dokaz dobre volje u Hajduku spram navijača, te golemog povjerenja u prožimanju najvatrenijih navijača sa sjevera s funkcionerima i upravom kluba.

Naglasimo, šiljci nikome ne trebaju. I to je potez za svaku pohvalu.

Inače, u Hajduku su u tijeku veliki infrastrukturni zahvati, od popravljanja zahoda o čemu smo već izvještavali do niza popravaka i radova: od pomoćnih terena koji niču na južnoj strani, do niza manjih, ali važnih infrastrukturnih radova s kojima će se dobiti ambulanta, učionica, oružarnica, a sve za potrebe Akademije.

Zahvati i na ogradi uz igralište glavne nogometne scene svakako spadaju i u tu domenu ukupnog dotjerivanja Poljuda.

slobodna dalmacija