Ogorčen na Mamića! Dinamo napušta najveći talent hrvatskog nogometa Ante Ćorić!

GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek, kadeti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Nikola Vlašić, talent, talenti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, ugovor, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, nogometaš, transfer, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo
Gotovo je, idem, ne želim više ostati u klubu u kojem me ne poštuju - izjavio je Ante Ćorić za SN!

Kao razloge naveo je izostanak minutaže ali i poremećene ljudske odnose s kojima se suočava u posljednje vrijeme. Prije su ga, tvrdi Ćorić, pitali je li sve u redu a sada nitko s njim ne razgovara.

- Čak i kada se ozljedim na treningu dođe samo fizioterapeut. Trener ni ne pita ništa. Uvijek ću biti navijač Dinama, ali ne želim ostati zbog stožera i još nekih ljudi - bio je jasan mladi nogometaš kojem je očito prekipjelo nakon što nije dobio niti sekunde protiv Olympiakosa.

Tijekom povratka iz Pireja, u avionu smo sjedili dva reda od Ćorića koji niti jednom gestom nije odavao dojam nezadovoljnog igrača. Upravo suprotno, zbijao je šale sa Pavičićem i nasmijavao suigrače oko sebe. U takvom raspoloženju je otišao na trening u Maksimir. Par sati kasnije, Ćoriću je, eto, 'pukao film'.

Na pitanje zašto to nije pokušao riješiti razgovorom u klubu već se odlučio na javni istup, Ćorić je kazao kako na treningu nije bilo Zorana Mamića dok je Zdravko bio zauzet. Svjestan je kako ga klub može kazniti, ali njega to nije briga.

- Ako treba igrat ću i za juniore. Nemam problem s time - poručio je Ante Ćorić dodavši kako se odnos prema njemu promjenio kada je potpisao profesionalni ugovor.

- Ljut sam jer jedno smo razgovarali kad sam potpisivao profesionalni ugovor, da ću igrati, razočaran sam što se tiče Zdravka Mamića jer je ispao nekorektan - rekao je Ćorić novinaru Sportskih novosti dodavši kako je obećanje o minutaži bio razlog potpisa za Dinamo.

- Eto, a ne igram, dok bih u Portu igrao. I bolje bi se prema meni odnosili. Ne vidim se više u Dinamu -.

Sve je to u redu i njegova želja za odlaskom u sredinu gdje će Iimati punu minutažu je sasvim legitimna, ali postoji jedan mali problem. Naime, Ante Ćorić ima ugovor s Dinamom do 2020. godine. U prijevodu, sljedećih pet godina može iz Maksimira isključivo ako mu klub da raskid ugovora ili ako dođe ponuda koja će zadovoljiti apetite Dinama.

Možda upravo na takav scenarij računaju Ćorići. Naime, mladi nogometaš se pohvalio kako ima ponudu agencije Doyen s kojom bi uskoro trebao potpisati ugovor.

- To je portugalska agencija, iznimno moćna, u njoj su Neymar, Bolt i Đoković. Glavni čovjek je osobno došao razgovarati sa mnom. Daju mi individualne treninge i sve što si mogu zamisliti - otkrio je Ćorić.

A izgleda da daju i ulaznicu u Porto koji je, navodno, ponudio Dinamu desetak milijuna eura za ispisnicu.

- Ne samo u Porto, želim ići bilo kamo, samo da idem - poručio je Ćorić preko SN-a.

U klubu se nisu izjašnjavali o njegovoj odluci koja bi mogla izazvati potres. No, Zdravko Mamić i prije Ćorićeva istupa najavio je obraćanje naciji za petak u 13 sati. Ovo se samo od sebe nametnulo kao prva tema.

sportske novosti