FOTO  Ognjen Todorović: Za naše navijače ostavljamo srce na terenu

Zrinjski-Rudar

Sa Ognjenom smo razgovarali nakon sinoćnje utakmice i evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Mogu slobodno reći da je ovo jedna od najtežih utakmica u ovoj polusezoni. Hvala Bogu da smo pobijedili i izgurali utakmicu do kraja. Zasluženo smo slavili jer smo bili bolji, ali svaka čast Rudaru na odličnoj partiji.

Opća je ocjena da si ti u ovom dijelu sezone jedan od najboljih igrača i to ne samo Zrinjskog nego i cijele Premijer lige?

Ekipa izbacuju pojedinca tako da ja to ne smatram tako. Ako ekipa igra dobro, onda igraju dobro i pojedinci. Možda sam to u ovom trenutku ja, ali sutra će to biti neko drugi.

Željezničar je slavio na Tušnju. Bit će zanimljiva borba do kraja lige?

Bit će još borbe do kraja. Željezničar ima dobru ekipu, odlično su krenuli u polusezonu, ali oni još dosta zaostaju za nama. Mi smo ipak sebi najbitniji. Mi moramo da igramo za sebe, da pobjeđujemo i da se ne opterećujemo protivnicima. Ako mi igrali dobro donijet ćemo titulu u Mostar.

Slijedi reprezentativna pauza?

Mislim da je došla u pravi čas. Imali smo seriju teških utakmica, Sarajevo, Široki, Čelik i ova s Rudarom po meni najteža za igranje. Stanka dolazi u pravo vrijeme, i sada ćemo se sabrati, odmoriti i spremiti za nastavak prvenstva i nove pobjede.

Za kraj još neka poruka ovim odličnim navijačima?

Hvala im što nas bodre na svim utakmicama bilo kući ili na strani. To je jedan prelijep osjećaj i zato ostavljamo srce na terenu.

HERCEGOVINA.info.