Ognjen Todorović: Razumljivo da je bilo grča, ali na kraju nije loše ispalo

HŠK Zrinjski-FK Sarajevo
Položio je, studentskim rječnikom, samo - kolokvij. Dva puta su se Plemići vraćali iz minusa, pokazali su da imaju srce, ali i da kao svi ljudi - nisu imuni na greške.

Plemiće domaći remi sa Sarajevom ne bi trebao previše zaboljeti. Drukčije bi bilo da su Sloboda i Široki pobijedili, ali nisu. Doduše, sada je tu na dva boda zaostatka Radnik, ali netko je od momčadi iz samog vrha morao pobijediti. Ukratko, bilo je to ograničavanje štete, a ona je mogla biti velika da u sumrak utakmice nije zabio Nemanja Bilbija. U redu, bila je tu i "oko sokolovo situacija" kod drugog pogotka Sarajeva - Almir Bekić je, pokazala je to snimka, bio u zaleđu, ali sucima je to promaklo. Događa se. U remiju, četvrtom uzastopnom prvenstvenom sa Sarajevom Pod Bijelim brijegom, Zrinjski je ostao bez dva domaća boda, ali nije sve tako crno. Pojašnjava Ognjen Todorović - jedan od četvorice strijelaca koji su u derbiju zabili bivšem klubu. Njegova partija bila je zapravo čitava utakmica Zrinjskog u malom. Nakon njegove greške na sredini terena, Sarajevo je povelo, za što se kasnije iskupio jednim od ljepših pogodaka 19. kola.

- Prva utakmica..., zbog toga je bilo malo i grča. A i derbi je, tako da je to razumljivo. Ne bih baš rekao da su nam osjećaji pomiješani, ali eto, u konačnici nije ispalo loše. Dva puta smo se vraćali i može se reći da smo s time pokazali neku snagu. Mada smo mogli i dobiti utakmicu, ali moglo je i Sarajevo.

Olakotna okolnost u svemu - Sloboda i Široki nisu dobili.

- Može se reći da su nam se poklopili ostali rezultati. Što se Sarajeva tiče, njih nikada ne smijete otpisati...., iako mi se čini da su zaista za nijansu slabiji nego jesenas. Ali to je sada iza nas. Idemo dalje pokušati već u slijedećoj utakmici ispraviti greške.

A slijedeća utakmica donosi - gostovanje na Pecari kod Širokog koji je u nedjelju srušen na Grbavici. Ovo za Zrinjski nije tipično gostovanje, budući da se publika iz Mostara jednostavno samo preseli u Široki..., a to može ohrabriti.

- Široki sigurno ima dobru ekipu. Ali ipak je teško igrati na Grbavici, posebno u onakvoj atmosferi. Sigurno da očekujem dosta naših navijača u Širokom. To može pomoći, ali mi se prije svega moramo fokusirati na naš cilj, pobjedu i naslov prvaka.

"Blaić će nedostajati"

Protiv Sarajeva su treći žuti karton dobili Zvonimir Blaić i Aleksandar Radulović, što će reći - preskočit će Široki. Iako je tu sada i Benjamin Čolić, Blaić bi mogao nedostajati. "Jako je dobro nadoknadio izgubljeno u pripremama zbog ozljede. Trkački nije nimalo zaostajao. Nedostajat će u Širokom", mišljenje je Todorovića. "Ali imamo i Čolića koji će, vjerujem, uskočiti i obaviti svoj dio posla".

Dnevni list