FOTO  Ognjen Todorović: Idemo maksimalno zapeti i do kraja godine uzeti šest bodov

HŠK Zrinjski-FK Sarajevo
Ispustiti 3:0, na kraju spašavati i bod, Plemićima sigurno nije bilo lako podnijeti. Iako nisu poraženi, dojam nije daleko od toga. Pa ipak, svima je u Mostaru jasno da od vraćanja filma unatrag nema ništa. Jer za vikend čeka još jedna teška, možda i teža utakmica - Pod Bijeli brijeg stiže Željezničar.

- Igraju dobro, lagano se dižu, prokomentirao je Plave krilni ofenzivac Ognjen Todorović.

- Imaju dobru ekipu i sigurno će to biti još jedna dobra utakmica, ali uz veliku podršku publike ne sumnjam da ćemo stići do nove pobjede.

Nakon Tuzle Zrinjski je izgubio dio prednosti, ali i dalje je na ugodnoj razdaljini u odnosu na rivale. Radnik je na minus šest, Sarajevo na minus sedam, Željezničar na minus devet.

- Najvažnije da i dalje imamo solidnu prednost. Moglo je i bolje, jer imali smo par kikseva, ali to je nogomet. Lopta je okrugla, svašta se događa. Najvažnije je sada maksimalno jako zapeti i do kraja godine odraditi najbolji mogući posao.

A nakon Želje čeka gostovanje kod Viteza...

- I to će biti teška utakmica, nema sumnje. Posebno zbog toga kako je završila utakmica sa Slobodom. Ne očekujem nimalo lagan posao do kraja jeseni. Iskren da budem, rivale ne pratim previše, jer do cilja možemo samo ukoliko ostanemo do kraja fokusirani.

A protiv Želje će krilni ofenzivac Mostaraca, koji ove sezone odlično funkcionira u sklopu trojca BMT (Bilbija - Mešanović - Todorović), morati itekako biti budan..., jer kako sam kaže - Željo je opasan.

- Imaju nas kapaciteta napasti, to sigurno, ali više sam uvjerenja da će zaigrati na kontre i polukontre preko Lendrića i Stevanovića. Ne znam, Željo je to, zaslužuju respekt, ali ipak mislim da ćemo se najviše mi pitati.

Kadar kompletan

U posljednjim utakmicama Plemići su konstanto imali problema s kadrom, no uoči Želje situacija je bolja nego inače. Kako stvari stoje, struka bi na raspolaganju mogla imati sve igrače, uključujući i veznjaka Miloša Žeravicu kojeg na terenu nema već četiri kola.

Dnevni list